.

Nemcsak a jéghegy volt bűnös a Titanic katasztófájában

Új elmélettel állt elő egy Titanic-szakértő újságíró a hatalmas óceánjáró elsüllyedésével kapcsolatban. Senan Molony nemrég nyilvánosságra hozott bizonyítékokra támaszkodva azt állítja, előzőleg hatalmas tűz söpört végig a Titanic bizonyos részein.

Húsvét és a szent napok Spanyolországban

Spanyolországot tartják a legkatolikusabb országnak, és itt vannak a leglátványosabb hagyományai Húsvét ünnepének, amire minden évben turisták ezrei kíváncsiak.

Nap-éj egyenlőség

Ez akkor fordul elő, amikor a Nap az egyenlítő felett delel. Ílyen helyzet egy évben kétszer fordul elő.

Már nem kéne, hogy legyen, de mégis van

időpontja: 2024. március 31, hajnali 2-ről  hajnali 3-ra

Amikor Malaga mai helye sziget volt a Földközi-tengerben

 5,8 millió éve a mai Malaga területe a mögötte lévő hegyekkel szigetet képezett a feltöltődő Földközi-tenger nyugati felében.

1300 éves éptmény maradványa egy szibériai tavon: Por Bajin

Légifelvétel a Tere-Khol-tóra és a Por-Bajin-szigetre.  A szibériai erőd rejtély marad.  (Por-Bajin Fortress Foundation/CC BY 4.0 )
Az építmény mindentől távol eső helyen, az ujgúr birodalom peremén épült, nem laktak benne, ráadásul rövid használat után elhagyták. 

90 ezer éves emberi lábnyomokat fedeztek fel Marokkóban

A szakemberek szerint Afrika északi részén, valamint a Földközi-tenger déli térségében ezek a legrégebbi fellelt Homo sapiens-lábnyomok.

A római beton


Tunéziában található anfiteatrum a római kor harmadik legnagyobb építménye.

Földönkívüli anyagból készült tárgyakat találtak Spanyolországban

Manapság a vas hétköznapi anyagnak számít, amelynek különösebb értéke nincs. A bronzkorban azonban elképesztően ritka és ezért nagyon értékes fém volt

Helytelen lehet az időszámításunk

Arról, hogy Jézus születése pontosan melyik évre esett, több teória és elképzelés is létezik, így időszámításunk kezdete is e szerint változhat.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol