.

Az FBI 1950-es UFO jelentéseAz Egyesült Államok Szövetségi Nyomozóirodája, az FBI adatai szerint a legtöbbször megtekintett publikus aktájuk egy 1950-ből származó feljegyzés, ami három "repülő csészealj" és "legénysége" különös történetét beszéli el, melyek roncsait Új-Mexikóban találtak meg.


A Hottel feljegyzés
 
Az úgynevezett Hottel-feljegyzést először az 1970-es évek végén tárták a nyilvánosság elé az információ szabadsága jegyében, általánosan azonban csak 2011-ben vált hozzáférhetővé, amikor az FBI elindította nyilvános aktáinak online adatbázisát, a Vault-ot. A Vault indulása óta közel egymilliós nézettséggel rendelkező, 1950. március 22-i dátumú feljegyzést J. Edgar Hoovernek, az FBI akkori igazgatójának címezte Guy Hottel, aki akkor a szervezet Washington D.C. területi irodáját vezette. Hottel a Légierő egyik felügyelőjének beszámolójáról tett jelentést felettesének, a beszámolóban a felügyelő szintén egy elbeszélést továbbított a lezuhant UFO-król.
 

A kép illusztráció
 
"A csészealjak kör alakúként írhatók le, középen kiemelkedéssel, megközelítőleg 50 láb (bő 15 méter) átmérővel. Mindegyikben három ember formájú testet találtunk, de csupán három láb (alig 1 méter) magasak voltak, egy rendkívül finom anyagú fémes ruhába öltöztetve. Minden test a vadászrepülő- és berepülő pilóták által használt anti-G ruhákhoz hasonló módon volt bepólyázva" - írja a feljegyzés.

Az FBI vezetése szerint azonban a Hottel-feljegyzés "nem bizonyítja az UFO-k létezését, csupán egy másod-, vagy harmadkézből származó állítás, amit sose vizsgáltak ki"

Hoover a roswell-i eset után elrendelte ügynökeinek, hogy minden UFO észlelést vizsgáljanak ki, ennek ellenére a Hottel-feljegyzést mégsem követte hivatalos vizsgálat.  Pedig nehéz elhinni, hogy a tejhatalmú FBI főnök utasítását az alkalmazottak csak úgy eleresztik a fülük mellett. Nagyobb a valószínüsége, hogy a vizsgálat elkészült, de az erről szóló jelentést hosszabb időre titkosították.

az sg.hu cikke alapján

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol