.

Európából induló amerikai sikertörténet: Wurlitzer zenegépe

Rudolph Wurlitzer valami egyedülállót tett: találmányaival a zene élményét adta a tömegek számára.

A legolcsóbb házbérlés Spanyolországban

 Az Albacete tartományban található Letur rendkívül olcsón adja bérbe az üresen álló házakat vállalkozóknak vagy távmunkában dolgozóknak – ezzel csábítanák a városba új lakosokat.

Meglepetés magyaroknak Fuengirolán (La Panera Noa)

Régi közhely: Egy újszülöttnek minden vicc új. Én is így jártam ezzel a panaderiával.  Számtalanszor elmentem előtte, de nem is gondoltam, hogy itt magyar a tulajdonos.

Hirdess, hogy előbbre juss!

A mai világban mindent a pénz határoz meg.  Ahhoz, hogy bőven legyen belőle, tenni kell érte valamit, de mit? Ezt nehéz kitalálni, de ha megvan, azt hirdetni kell!  Jó bornak is kell a cégér.

Van amikor nem sikerül

2014 nyarán örömmel fedeztem fel Costa del Solon a Fuengirolához tartozó Los Boliches főutcáján egy magyar üzemeltetésű kávézót. Szimpatikus tulajdonosával beszélgetve kiderült, 20 éves vendéglátós tapasztalatában bízva, de a spanyol viszonyok ismerete nélkül vág bele az üzletbe.

Magyar fodrász Calahondán

Costa del Solon egymást érik a fodrászok, de meg kell gondolni kihez térünk be. A legtöbbjük néhány perc alatt kis kézi gépével körbe vágja a fejünket, mint ahogy a kertész a bokrokat, aztán lehet menni isten hírével. Calahondán létezik egy üdítő kivétel.

Mindig lehet újrakezdeni

Van amikor egy vállalkozás körül elfogy a levegő és a vállalkozó úgy érzi nincs esélye a politikával is összefonódott konkurenciával szemben. Imre Spanyolországban kezdett új életet.

Lángos Fuengirolán

Spanyolországban is egyre több a vállalkozó szellemű magyar. Fuengirolán is több magyar kötődésű üzlet létezik. A legújabb egy kávázó, ahol lángost is lehet rendeni.

Bátor vállalkozók

Mindig felkapom a fejem, ha valamilyen magyarokkal összefüggő vállalkozásról hallok Spanyolországban. Így volt ez a napokban is, mikor a facebookon olvastam, a közeli Benalmádenán magyarok nyitottak pizzeriát.

Magyar vegetáriánus mini étterem nyílt Fuengirolán

Világszerte nő az igény az egészséges táplálozásra. Erre alapozva két magyar fiatalember, bio alapanyagok felhasználásával, vegetáriánus mini éttermet nyitot Fuengirolán.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol