.

Meglepetés magyaroknak Fuengirolán (La Panera Noa)Legalábbis nekem az volt
Régi közhely: Egy újszülöttnek minden vicc új. Én is így jártam ezzel a panaderiával.  Számtalanszor elmentem előtte, de nem is gondoltam, hogy itt magyar a tulajdonos. Ez újdonság volt számomra, amikor beléptem.
 
Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy facabookon láttam, itt nagyon gusztusos pogácsát lehet kapni. Gondoltam megnézem. 
 

Néhány tapogatózó spanyol mondat után kiderült, magyarul jobban megértjük egymást. János, és Bernadaett, a tulajdonosok,  magyarországi életüket, cserélték fel erre a vállalkozásra. 
Az üzlet 2019 év végén nyitott, de két hónap után, 2020-márciusában kezdődtek a covid miatti lezárások. Mivel a kenyér és a pékáru alapvető élelmiszernek számít, az üzlet nyitva maradhatott. 

Elmondása szerint, ekkor is jöttek, vevők. Akiik betértek vásárolni, megkedvelték a választékot, a minőséget, később is visszatértek. Mivel ez egy sűrűn lakott városrész, volt annyi forgalmuk amivel kitartottak a korlátozások enyhítéséig.
 

Ízelítő a választékból
 
Közben szélesítették a választékot, péksütemények mellett egyéb sütiket,  tortákat készítettek. Rendelésre még dobos tortát is csinálnak, pedig az elég macerás. Linzer, zserbó, mákos-diós bejgli viszont rendszeresen kapható.
 
 
Mákos, diós bejgli
 
A felnőttek mellett a gyerekekre is gondoltak. Az üzletben lévő asztalokra gyerekek festhettek motívumokat.
 

A gyerekek viszont akkor kedvelik igazán ezeket az asztalokat, mikor ilyen ínycsiklandozó tortát találnak rajta.
 

Nem bántam meg, hogy bementem. Most már tudom legközelebb hol fogom a sajtos pogit és a zserbót megrendelni.

 
P.R.    
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol