.

Costa del Sol

A Magyarországon élő emberek többségének a Costa del Sol, Spanyolország egzotikus, távoli turista paradicsomát jelenti. Ez a megközelítés csak részben igaz. A távoli fogalmával nem értek egyett, hiszen repülővel Budapestről Malagára, a Costa del Sol fővárosába, három és fél óra az út. Viszont a turistaparadicsom teljes mértékben helytálló kifejezés.

Magyar étterem nyílt Fuengirolán

GastroVinum étterem új tulajdonosa. Magyar  személyzettel, de változatos  ételekkel kívánja megalapozni az étterm jövőjét.

A malagai lakásbérleti árak a harmadik legmagasabbak Spanyolországban

Kilátás Malagára.
A lakásbérlet egyre nagyobb problémává válik Malagában. A városban a lakások bérleti díja az élmezőnyben van, anélkül, hogy az átlagbérek is az élmezőnyben állnának. A kínálat egyre kevesebb, a kereslet pedig egyre nagyobb. 
 
 

Andalúzia napja: február 28.

Andalúzia ezen a napon ünnepli Spanyolországon belüli autonómiájának törvénybe iktatását.

San Anton Mijas (Malaga), január 17.

 Mijas Osunillas negyedében áll egy különös, remetelaknak hívott kápolna, ami azért különleges, mert egy évben csak egyszer, január 17-én, nyitja ki kapuját a látogatók előtt.

Kapuk, ajtók, bejáratok: Costa del Sol

A képek megmutatják, hogy a házak, épületek egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb eleme a BEJÁRATA, mert egyrészt a szívesen látott vendégnek hívogatónak,

Erkélyek, teraszok... Costa el Sol II.rész

 
Két vers és sok kép.

Megtörtént

Némi szervezés után megvalósult az elképzelés: Costa del Solon sikeres volt az első magyar klubdélután.

Magányos ház

Igaz történet egy régi időket idéző házról, amely skanzen helyett hamarosan lebontásra kerül. Az írásban szereplő nevek nem valósak, de a történet alapja valós.

 

Spanyol nyaralás

Közeledik a nyár. Már sokan eldöntötték hol töltik azt a néhány gondtalan hetet,  amit szabadságuk biztosít. Viszont aki még nem döntött, annak érdemes magfontolni Spanyolországot. Hatalmas ország, változatos táj, változatos építészet, és finomabbnál finomabb mediterrán ízek. Mindez elfogadható áron.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol