.

Festő, aki békében él önmagával
Megtette amit a szíve diktált


A Sierra Nevada hegység oldalán épült fehér falvak látványa és hangulata festőért kiált. Ez vonzotta Jaime Avilés spanyol festőt, mikor 1994-ben allergiás kislányával Capileirába költözött.
 

Capileira
 
Sevillaban született, a család tizeneggyedik gyermekeként. Apja még marhatenyésztéssel foglalkozott, az állatok és a természet szeretetét ekkor szívta magába. Rajzkészsége hamar megmutatkozott és különböző kiadók kiadványaik illusztrálását bízták rá. Így került Amerikába, Kanadába, Finnországba, de szíve visszahúzta Spanyolországba, ahol családot alapított. A városi levegő nem tett jót kislányának, aki allergiás lett. Kislánya érdekében feladta jól fizető állását, és a gyermekorvos tanácsára olyan helyet keresett, ahol nincs légszennyezés, nincsenek ipari üzemek, nics autóforgalom.  
 

Mikor először látta Capileirát érezte, ebben a közel 1500 méter magasan fekvő faluban van esélye van lánya gyógyulásának. A táj, a falu különleges hangulata megtetszett neki. A szíve döntött a pénz szava helyett.
Megvásárolt egy hegyoldali elhagyott istállót, amit teljesen lebontott. A kőből készült épület építőanyagát használta fel új háza megépítéséhez. Ragaszkodott az évszázadok alatt bevált építési módszerekhez, annyi változtatással, hogy a köveket nem agyagos földdel, hanem cementes malterral rakták egymásra. A födém gesztenyefa gerendából készült, melyre helyi szokások szerint lapos köveket raktak. Az erre szórt agyagos föld télen nem engedi elszökni a meleget, nyáron meg a hűvöset tartja.
Ebben a házban, a kristálytiszta hegyi levegőn kislánya meggyógyúlt, nagylánnyá cseperedett és ma már Sevillaba jár egyetemre, Jaime pedig beleszerelmesedett a faluba, a vidéki életbe és itt maradt.
A kertből gyönyörű kilátás nyílik a szomszédos két falura és a havas hegycsúcsokra.  A hegyek látványa számos kép festéséhez adott ihletet. Amikor teljes magányra vágyik, felmegy a hegyek közé ahol kis kalyibát épített. Itt két három napig éli remete életét, miközben festi a Sierra Nevada havas csúcsait.
 

A házában kialakított kis kiállítást délutánonként bárki megtekintheti. A bejárat mellett kis pihenőt alakított ki.

Lakásának egyedi hangulata van. Festmények a falon, kandalló a sarokban. Hűvösebb napokon a nagy gesztenyefa étkezőasztalt körbe ülve a kandalló melegénél lehet gyönyörködni a kőfalat takaró képekben. 
Festményeinek egy részét kiállította házában, amit a délutáni órákban bárki megtekinthet. Vendégeinek teát is kínál, melyet a panormás teraszon kortyolgatva béke és nyugalom költözik a látogató szívébe.
 

Kiállításnak berendezett nappali                                                 Festő és tükörképe
 
Nem reklámozza magát, a turisták mégis megtalálják. Mindenkit szívesen fogad, elbeszélget velük. Elmondja itt találta meg lelke nyugalmát, nem akar innen elköltözni

Az emberben ilyenkor merül fel a kérdés: melyik életforma a jobb?  A stresszel teli városi élet, ahol az emberek értékét a pénzük mennyisége határozza meg, vagy Jaime élete, ahol nem az anyagi javak halmozása, hanem a természet a táj szépsége adja az élet értékét.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol