.

Festő, aki békében él önmagával
Megtette amit a szíve diktált


A Sierra Nevada hegység oldalán épült fehér falvak látványa és hangulata festőért kiált. Ez vonzotta Jaime Avilés spanyol festőt, mikor 1994-ben allergiás kislányával Capileirába költözött.
 

Capileira
 
Sevillaban született, a család tizeneggyedik gyermekeként. Apja még marhatenyésztéssel foglalkozott, az állatok és a természet szeretetét ekkor szívta magába. Rajzkészsége hamar megmutatkozott és különböző kiadók kiadványaik illusztrálását bízták rá. Így került Amerikába, Kanadába, Finnországba, de szíve visszahúzta Spanyolországba, ahol családot alapított. A városi levegő nem tett jót kislányának, aki allergiás lett. Kislánya érdekében feladta jól fizető állását, és a gyermekorvos tanácsára olyan helyet keresett, ahol nincs légszennyezés, nincsenek ipari üzemek, nics autóforgalom.  
 

Mikor először látta Capileirát érezte, ebben a közel 1500 méter magasan fekvő faluban van esélye van lánya gyógyulásának. A táj, a falu különleges hangulata megtetszett neki. A szíve döntött a pénz szava helyett.
Megvásárolt egy hegyoldali elhagyott istállót, amit teljesen lebontott. A kőből készült épület építőanyagát használta fel új háza megépítéséhez. Ragaszkodott az évszázadok alatt bevált építési módszerekhez, annyi változtatással, hogy a köveket nem agyagos földdel, hanem cementes malterral rakták egymásra. A födém gesztenyefa gerendából készült, melyre helyi szokások szerint lapos köveket raktak. Az erre szórt agyagos föld télen nem engedi elszökni a meleget, nyáron meg a hűvöset tartja.
Ebben a házban, a kristálytiszta hegyi levegőn kislánya meggyógyúlt, nagylánnyá cseperedett és ma már Sevillaba jár egyetemre, Jaime pedig beleszerelmesedett a faluba, a vidéki életbe és itt maradt.
A kertből gyönyörű kilátás nyílik a szomszédos két falura és a havas hegycsúcsokra.  A hegyek látványa számos kép festéséhez adott ihletet. Amikor teljes magányra vágyik, felmegy a hegyek közé ahol kis kalyibát épített. Itt két három napig éli remete életét, miközben festi a Sierra Nevada havas csúcsait.
 

A házában kialakított kis kiállítást délutánonként bárki megtekintheti. A bejárat mellett kis pihenőt alakított ki.

Lakásának egyedi hangulata van. Festmények a falon, kandalló a sarokban. Hűvösebb napokon a nagy gesztenyefa étkezőasztalt körbe ülve a kandalló melegénél lehet gyönyörködni a kőfalat takaró képekben. 
Festményeinek egy részét kiállította házában, amit a délutáni órákban bárki megtekinthet. Vendégeinek teát is kínál, melyet a panormás teraszon kortyolgatva béke és nyugalom költözik a látogató szívébe.
 

Kiállításnak berendezett nappali                                                 Festő és tükörképe
 
Nem reklámozza magát, a turisták mégis megtalálják. Mindenkit szívesen fogad, elbeszélget velük. Elmondja itt találta meg lelke nyugalmát, nem akar innen elköltözni

Az emberben ilyenkor merül fel a kérdés: melyik életforma a jobb?  A stresszel teli városi élet, ahol az emberek értékét a pénzük mennyisége határozza meg, vagy Jaime élete, ahol nem az anyagi javak halmozása, hanem a természet a táj szépsége adja az élet értékét.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china