.

Malaga, felújított kikötői sétányForrás: Képek, leírások Spanyolországból

Esti fények a yacht kikötõ mögötti, felújított sétányon.

 

A Costa del Sol-on a novemberi hõmérséklet statisztikai átlaga 17-18 fok és rengeteg napsütés. De hát a statiszikai átlag nagyon csalóka.  Még régen hallottam valamelyik szatírikus mûsorban a statisztika értelmezhetõségérõl: "Ha egy kórházban a betegeknek egyik fele 40 fokos lázban szenved,  a másik fele meg már kihûlt, akkor a az intézményben a betegek átlaghõmérséklete jó."

Valahogy így van ez az idei õsszön. Rengeteg esõ esik, néha özönvízszerüen, alig-alig süt a nap és jellemzõen 13-16 fok a nappali hõmérséklet. Nem vigasztal, hogy az elõzõ években sokkal kellemesebb idõjárás volt, és a több év statisztikai átlaga szerint az idõjárás ezen az õszön is jó. Most bizony igen csak hûvös van.  Ezeken az esõs, hûvös estéken néha elõveszem a nyári képeket. Nézegetem, rendezgetem õket és egy kicsit elmélázom a hangulatukon.

Az alábbi képek is így kerültek a látóterembe. Még júniusban készûltek, és most is kellemes emlékeket ébresztettek bennem.

Malaga 2016-ban lesz Európa kultúrális fõvárosa.  Erre nagyon készül a város. Felújítják a belvárost, elkerülõ autópályát építenek, pár éven belül átadják a  metrót. A kikötõt is felújították. Egyik esti malagai sétánk alkalmával meglepve tapasztaltam, hogy a kikötõ addig építési területként lezárt részét átadták a nyilvánosságnak.

 

A pálmafák mögött hangulatos vendéglõk várják, hogy felfedezzék õket az elõször erre járók.

A modern vendéglõk közt megbújva ezt a XVII. századból itt maradt épület ad egy kis izelítõt a múltból.

Miután kellõkép kigyönyörködtem magam, indulnék tovább, de megállít az öböl túloldlán feltáruló látvány.

Az mór idõkben épült alcazaba

Az alkazabától jobbra a XVI.-XVII. századi Spanyolország katonai erejét demonstráló Gibralfaro.

 
És balra tekintve, a katolikus világ nagyságát hirdetõ katedrális magaslik a park fái fölé.
 

A sétány végén, ebben a késõi órában is teli sörözõre lettem figyelmes. Érdekelt, mi csábítja az embereket ebbe a kívülrõl semmi különöset nem mutató egységbe.

Belépve, a pult feletti ártábla megadta a relytély kulcsát. Az elfogadható áron kapható étel, ital nagy vonzerõt képvisel. Érdekesség, hogy itt a sört  jéggel teli kis vödörben adják.  A  jéggel teli vödör öt üveg sörrel  három euro.

Friss, ropogós, rántott fácánt is lehetett kérni hozzá.

E kis pihenõ után tovább sétáltunk. Átértünk a nagyobb személyszállító hajók fegadására kiépített mólóhoz, ahol ép egy Kanári szigetekrõl érkezett kutatóhajó pihent.

A móló mellett impozáns sétányt épült.

Kicsit közelebbrõl megtekintve

A sétány mögött az elmaradhatatlan park.

Hangulatos megoldások, fantáziadús kertépítés. Számomra az is érdekesség, hogy egy éve ezen a területen az átépítéshez használt építõanyagokat tárolták. Pálmafáknak és egyéb növényzetnek még híre hamva sem volt. Egy éven belül varázsolták ide ezt a hangulatos parkot.

Pálmákat

és különleges fákat is hoztak

Ezeknél a "bödön" fáknál nem kell tartani a fára mászó gyerekektõl. Hatalmas tüskék védik a törzsét.

Pár lépéssel arrébb egy befejezés elõtt álló szórakozó hely szines fényei váltakoznak

Éjfél körül abban a meggyõzõdésben búcsuztunk el e sok szépségtõl, hogy ide még többször visszatérünk.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china