.

Spanyolországban is közeleg a karácsony
A katolikus Spanyolország fiatalabb generációi már nem annyira vallásosak mint nagyszüleik voltak, de az ünnepeket, a ceremóniákat ők is nagyon kedvelik. A Húsvét előtti szent hét felvonulásait, a január 6-ig tartó karácsony eseményeit korra, nemre való tekintet nélkül mindenki nagyon várja. (Azért az év tübbi ünnepéről sem feledkeznek meg, azoknak is megvan a helye a családi eseménynaptárban.)

Spanyolországban december 24-én, Jézus születése napján a szélesebb rokonság, vagy ahol kevés a rokon, barátokkal kiegészült társaság ül ünnepi asztalhoz. A karácsonyfa árnyékában ilyenkor csak olyan tessék lássék ajándékozás történik. Ennek vélhetően a népes asztaltársaság az oka. Mindenkinek ajándékot venni macerás, és költséges dolog. Az családon belüli ajándékozásra, amit igazán a gyerekek várnak, a háromkirályok ünnepéig,  január 6-ig kell várniuk. Az ajándékokat hozó királyokat, Gáspárt, Menyhértet és Boldizsárt díszes kocsikon hordják körbe a belvárosi utcákon, akik cukorka ajándékaikat két kézzel szórják a nézelődök közé.

A városokban a karácsonyi készülődés itt is november végén, december elején kezdődik. Az utcák színes lámpadíszeket kapnak, a tereken imitált karácsonyfák világítanak és a templomokban, közintézményekben változatos bethlehemi maketteket állítanak.
Nincs ez másként Fuengirolán sem. Az önkormányzat új épületének aulája alkalmas hely a bethlehemi makett felépítésére, amit itt belénnek hívnak.


Elnézve az önkormányzat új és régi épületét, inkább a régi épület tervezőjét illeti dícséret.

Az önkormányzat előtti téren itt is hatalmas stilizált fenyőfa diszeleg. A tér két oldalán árusok bódéja várja az ünnepet. Az épület bejárati üvegajtajával szemben az első pillantás a belénre esik. Igaz a második meg a sokadik is, hiszen annyi apró részlet, annyi figura, annyi életkép van elhelyezve, hogy elsőre nem is lehet átlátni ezt a gazdagságot.


Ókori városkép


Kenyér és halsütés

A gyerekek versengve mutatják egymásnak az újabb részleteket. A makett építője a városvezetésnek is kedvezni akart, mivel beépítette a látványba Fuengirola egyik büszkeségét, a régi várfal alatti folyót átívelő gyalogos hidat. A korhű hangulatot a hídra igyekvő római harci szekér látványával igyekezett fenntartani.


A római harci kocsi jobbról közelíti a hídat.

A városban estére kigyúlnak a karácsonyi fények. Malagán a fő utca kivilágitása káprázatos. Az emberek ezrei jártak csodájára. Mindenütt érződik a karácsony hangulata. A külsőségek elkészültek, most már csak szívünkben kell megygyújtani a szeretet lángját, a továbbiakban ez adjon fényt életünknek. Aztán már csak arra kell vigyázni, karácsony után is megmaradjon fényünk.


kis város kis fény (Fuengirola)                                         nagy város nagy fény (Malaga) 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china