.

Deszka sétány, Mijas
Új turisztikai látványosság Costa del Solon: séta a tengerpart felett.

 

Mijas, Costa del Solon a tengertől úgy 8 kilométerre fekvő tündéri andalúz városka, melyhez több tengerparti település tartozik. A homokos, sziklákkal szabdalt mijasi tengerpart eddig szakaszosan bejárható részén új fa sétaút, egy igazi deszka sétány készült, ami szó szerint a tengerpart felett vezet.

A projekt neve: senda litoral ami itt tengerparti sétányt jelent.

A novemberben átadott 3073 méter hosszú szakasz egy grandiózus projekt része, melyben Mijastól Esteponáig, 50 km hosszan tervezik a 11 millió euróba kerülő akadálymentes sétány kiépítését, a közbe eső üdülőhelyek meglévő  tengerparti sétányainak összekötésével. Már folynak az előkészületek a sétaút Marbella utáni kiépítésére. Elkészülte után a világ leghosszabb egybefüggő tengerparti sétánya jön létre.
 
Sárgával jelölve a már átadott szakasz.
 
A tavaly novemberben átadott szakasz nagy sikernek örvend a helyiek és a turisták közt. A nem mindennapi séta lehetősége rengeteg embert vonz. Külöleges élmény a kényelmes, lábakon álló fa sétányról lenézni a sziklákra és a homokos tengerpartra. A fürdeni vágyók kedvéért több helyen lejáratot építettek a vízhez, ahol a homokos part kiváló fürdő és napozóhelyet biztosít.

A sétány útján álló vendéglő tulajdonosa bizonyára örül a megnövekedett forgalomnak.
 
Az elkészült szakaszt novemberben avatta Mijas polgármestere. A megnyitó ünnepségen résztvevő tömeg ugyan szándékán kívül, de elvégezte a magasan vezetett szakasz  teherpróbáját.
 


A sétálók sokasága miatt ma már nem lehet ilyen ilyen látványos  képet készíteni.  Ez a kép még az átadás előtt készült.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol