.

MegtörténtMegtörtént


Most nem kell valami világrengető eseményre gondolni, nem volt földönkívüli invázió, nem öntött ki a tenger, de létrejött a tervezett magyar klub első összejövetele.


Sándor élménybeszámolója köti le a figyelmet
 

Nekem feltűnt, hogy bármerre járok Costa del Solon, szinte mindenütt találkozni lehet magyarokkal. Cala de Mijason az ALDI  előtt egy magyar koldus szólított meg, Sierra Nevada oldalán lévő eldugott faluban ott élő magyar zongoristával és családjával ültem egy asztalnál, Calahondán pedig egy tenisz klub társalgójában találkoztam több honfitársammal.
 

Kíváncsi voltam, mennyi magyar él állandó jelleggel Spanyolországban. A statisztikai hivatal adatait böngészve, kiderül, hogy 2017-ben Spanyolországban állandó lakosként 636.782 magyar élt. (ez annyi mint Debrecen, Szeged, Miskolc, és Pécs lakosainak összlétszáma.)


Adta magát az ötlet, hogy össze kéne hozni az itt élő magyarokat. A Facebookon  az ötletet népszerűsítő beirás után többen jelezték, hogy szívesen eljönnének egy ilyen összejüvetelre.


Végül némi szervezés után az összejövetel helyszíne a los bolichesi padel klub kávézója lett. Elég nagynak tűnt akár 20 fő kényelmes elhelyezéséer is, de menet közben  adódott némi probléma. Ez egy nyilvános vendéglátó egység, ahová az utcáról is be lehet térni egy kávéra, egy tapaszra, egy italra. Ez még nem is lett volna baj, de minket inkább az zavart, hogy a betérő spanyol vendégek olyan hangosan beszéltek egymással, hogy az élénybeszámolót tartó Sanyi előadása helyett jobban hallatszott a spanyol vendégek egymásnak mesélt történetei.
Semmi sem tart örökké, és végre a zajos vendégek is elmentek. Ezután. teljes figyelmünket a beszámoló hol szomorú, hol vidám részleteire fordíthattuk.

Végül sikeres volt ez a találkozó. Voltak új emberek, akkikkel itt találkoztam először, és voltak olyan barátok is akikkel máskor is találkozom.

Hazamenetel előtt mindenki egyetértett abban, hogy legyen folytatása ennek a magyar klubnak, de egy alkalmasabb, csendesebb helyen.

Most keressük a helyet.

P.R.

Előzmény:   http://costadelsolmagazin.com/content/nagy-faba-vagtam-fejszem
 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol