.

Szent Iván éj AndalúziábanErre a napra az este teszi fel a koronát. Már délután az esti ünnepre készülnek az emberek. Szieszta után előkészítik az esti összejövetel kellékeit. A háziasszonyok hűtőtáskába teszik a grillezni való pácolt húsokat, az elkészített köreteket, süteményeket,  borokat és üdítő italokat. A férfiak letisztítják a hordozható grill sütőket, összecsomagolják a sütéshez a faszenet, a tűzszerszámokat.
Még világosban levonulnak a tengerpartra, jó helyet keresnek családjuknak, vagy baráti társaságuknak.
A magukkal hozott kis asztalkákra kipakolják élelmet, összerakják a grill sütőket, és kezdetét veszi Szent Iván éjszakája.
Így a nyári napforduló idején este tíz után kezd sötétedni. A szürkületben egymás után gyúlnak fel a tüzek a parton, mellybe fiatalok, idősek dobják bele kis papírra írt vágyaikat. A hít azt tartja, a tűz ereje megvalósítja a kívánságokat.
A grill sütőkben is felizzik a faszén. Olyanná válik a föveny, mint ha több ezer apró nap ontaná fényét. A tűzek villódzó fényei bevilágítják a tengerpartot. 

A vidám emberek nekilátnak elfogyasztani a magukkal hozott finomságokat. Esznek isznak, mókáznak, jól érzik magukat. Van ahol gitárszó, van ahol énekszó emeli a hangulatot. Elbűvölő látvány a megelevenedő tengerpart.

Mikor elérkezik az éjfél, az idő, mint láthatatlan varázsló ad jelt és az emberáradat elindul a tenger felé. Idősek, fiatalok, fürdőruhában, felhajtott nadrágszárral gázolnak be a tengerbe. A víz megtisztulást hoz, tartják és önfeledt boldogsággal tocsognak a vízben.

A háttérben tüzijáték emeli az éj hangulatát.

Jóval éjfél után az italok elfogynak, a tüzek kialszanak, az emberek elfáradnak, lassan kiürül a part.  A hajnal fényeit csak néhányan várják meg a víz mellett, a többség már a saját ágyában álmodik boldog jövőjéről.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china