.

Higueron sportkomplexum, BenalmádenaCosta del Sol minden városkájában számtalan lehetőség nyílik sportolásra. Mindenütt található néhány edzőterem, ahol akár személyi edzők segítségével, akár nélkülük, fejleszthetők az izmok. Benalmádena határában működő Higueron sport komplexumban, a sportoláshoz az elegáns környezet ad még nagyobb kedvet.

Higueron, önálló kertvárosi rész, amiben családi házak, sorházak, és még több szintes lakóház is van.  A városrész megépítése előtt, ezen a helyen fügefák álltak, a név is innen ered. 2002-ben ennek a résznek kiszolgálására épült teniszpálya, uszoda, edzőterem, és hangulatos kávézó. Azóta a komplexumot továbbfejlesztették hat szintes apartman házzal, amiben a bérelhető lakások nagyrészt magán tulajdonban vannak.

A sportkomplexum épülete meredek domboldalra épült. Ez az utca felől nem is látható, csak az okoz meglepetést, mikor az edzőteremhez három emeletet kell lefelé menni. Ennek ellenére az edzőterem üvegfalán kersztül pompás kilátás nyílik a még lejjebb lévő kertre, és a szemben lévő domboldalakra. 

A terembe belépve Adrián, a edzők főnöke fogadja a látogatót. Megbeszéli vele a megfelelő sporteszközt, az esetleges személyi edzőt és minden más részletet, ami a vendéget érdekli.
Már hat éve dolgozik itt. Szereti munkáját. 

- Az emberek szívesen jönnek ide, hiszen itt magas sziínvonalon, elegáns körülmények közt sportolhatnak. A parkolás sem probléma az épület alatti mélygarázsban. - mondta

- A spanyolok után a legtöbb az angol vendég. Vanak még finnek, akik nagy számban élnek a közeli Fuengirolán. Más nemzetiségek is jönnek, de az már nem számottevő.

- Teremben megtalálható az edzőgépek széles skálája. Futópad, sulyzó, edző kerékpár és még sok más. 

- Igyekszünk a biztosítani a vendégek számára a legújabb technológiát is. Ettől az évtől már nálunk is elérhető a világban néhány éve bevezetett elektrofitness edzés. Ez az új módszer az izmokat sokkal rövidebb idő alatt erősíti, mint a hagyományos gyakorlatok.  Egyre többen választják ezt a lehetőséget, hiszen az izzasztó, monoton mozgássor helyett, gyorsan érnek el látványos eredményt.  

A magyarok számára érdekes lehet, hogy az elektrofitness edzője magyar.


Az elektrofitness speciális edzőruhája

A szabadban további lehetőségként tenisz és padel pálya is van.  Az esti pályavilágítás a sötétedés utáni játékot is lehetővé teszi.   Gyakran rendeznek itt tenisz, vagy padel versenyeket, melyre mindig szép számmal van jelentkező.

Amikor már kellőképen elfáradtak az emberek a sportolásban, a medence melletti kávázóban kipihenhetik az edzés fáradalmait.

Mikor a turisták, vagy csak a Costa del Solon lakó, vagy nyaraló sportos érzelmű emberekben felmerül, jó volna némi erősítő mozgás a napfürdőzés után, jusson eszükbe ez a minden kényelmet biztosító elegáns hely.

 

A kávézó, ahonnan kílátás nyílik a medencére a tenisz pályákra és a környező hegyekre.

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol