.

OjenOJEN

Marbellatól északra 8 km.-re ,1000-1500 méter magas hegyek  oldalán épült Ojén. Tipikus hegyi spanyol falu.  Már a római korban is lakott település volt, de jellegzetes arca a XVIII.-XIX. században alakult ki. Messzirõl nézve egy fehér szigetnek látszik a a hegyek alatt.

A település keskeny utcái,  gondosan karban tartott házai egyéni hangulatot árasztanak. Január elején a fõtéren a pálmafákon még rajta van a karácsonyi dísz.

A környéken sok a forrás, egész barlangrendszerek húzódnak a városka körül.  1905-ben, a fõtéren épült kút most is bõséges, tiszta, ivóvizet ad.

Keskeny sikátorokon, meredek utcákon lehet feljutni egy a sziklafalon lévõ barlangba. Ez a domboldal õsidõk óta lakott.  Elõdeink itt megtalálhatták a biztonságot nyújtó barlangokat, a tiszta forrást. Az sem lehetett utolsó szempont, hogy a sziklafal jól védhetõ volt az ellenséges hordákkal szemben.

Jelenleg csodás kilátás nyílik innen az ojeni háztetõkre és a távoli tengerre.

Január elején üresek az utcák. Bezzeg nyáron! Turisták hada lepi el a falut. Olyankor ritka a szabad asztal. De most nyugalom van.

Csupán a helyi lakosok élvezik a fátyolos napsütést.

A városkát elhagyva, kanyargós út vezet tovább a hegyekbe.

Andaluz táj, andaluz hangulat.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol