.

Teleferico, BenalmadenaBenalmadena

Benalmadena nem véletlenül lett a Costa del Sol kedvelt üdülőhelye. Itt minden adott, ami a gondtalan nyaraláshoz kell. Homokos tengerpart, sétahajózás, bárok, a szerencsejátékot kedvelőknek kaszinó, és számtalan kirándulási lehetőség.
Benálmadena központjából kötélpályán függő kabinokkal lehet fejutni a város felett tornyosuló 780 méter magas Calamorro nevű hegyre.
A hegy tetején lovas bemutató, madár bemutató, étterem, és amiért leginkább érdemes felmenni, lenyügöző kilátás várja a látogatókat.
A nyári szezonban, július közepétől szeptember végéig, a kabinok éjjel kettőig járnak. A kellemes nyári éjszakákon felejthetetlen látványt nyújtanak a környező városok fényei.
Tisztán látszik Malaga, Torremolinos, a hegy alatti Benálmadena, és a közeki Fuengirola, de észak felé tekintve is messze láthatunk.
A turista szezonban naponta kétszer tartanak bemutatót az ott élő sasok, keselyük, bagylyok és még több fajta madár életéből, ügyességéből.
A lovas bemutatóhoz kis arénát építettek, ahol még a híres spanyol lovasiskola hagyományaiból is láthatunk részleteket.
Miután végignéztük ezeket a bemutatókat érdemes végigmenni a hegy csucsára felvezető jól kiépített, de néhány helyen meredek gyalog ösvényen. A tiszta levegő, a gyönyörű kilátás, a mediterrán táj, életenergiával tölt fel. A látogatás után, az alsó állomáson kiszállva nem fáradsággal, hanem belsőnkből előtörő kellemes érzéssel veszünk búcsut a Benálmadénát megkoronázó hegytől, Calamorrotól.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol