.

Magyar étterem nyílt FuengirolánGastroVinum

Fuengirola  a Costa del  Sol kedvelt fürdővárosa. A 80 ezer fős állandó lakosságú városban mindig sok a látogató, de a nyári szezonban az lészám szinte megduplázódik. 
A város felkészült a turisták fogadására. Rengeteg szálláshely, étterem, kávézó van az alapellátást biztosító szupermarketeken kívül. Sok az angol, a finn, a német, és a Benelux államokból ide látogató tursta.
 
Ebből a forgatagból a magyarok sem maradnak ki.  Többször is lehet magyar szavakat hallani az utcákon, üzletekben.  Van aki csak egy-két hetet tölt Spanyolországban, de van aki több időt szeretne itt tölteni. Megjelent az igény olyan étteremre, ahol nem csak spanyolul vagy angolul, hanem magyarul is érdeklődhetnek a kiválasztott ételek jellegzetességéről.

Ezt az igényt ismerte fel a Fuengirola központjában lévő GastroVinum étterem új tulajdonosa. Magyar  személyzettel, de változatos  ételekkel kívánja megalapozni étterme jövőjét.

Az étterem lelke Kata, akinek hosszú, több évtizedes vendéglátós tapasztalata van. A szakmát Magyarországon kezdte, Spanyolországban folytatta, majd kétéves amerikai éttermi tapasztalatokkal gazdagodva vágott bele ennek az étteremnek a megnyitásába.- Kata, nagy bátorság kellett ennek az étteremnek a megnyitásához.-mondtam neki
- Nem vagyok bátor, hanem bízom a jövőben. Szeretem ezt a munkát, és úgy gondolom, hogy azok a visszajelzések amit a vendégektől kapok, felvázolnak egy sikeres jövőt. 
- Van egy régi igazság:  "jó bornak is kell a cégér". Nem elég a minőségi étel, figyelmes kiszolgálás, reklámozni, hirdetni is fontos.
- Igen, férjem Péter, nagyon igyekszik minden elérhető fórumon népszerűsíteni minket
 
    
Barátságos hely

Az étterem előtti utcát decemberben felóúították,így most már autóval is meg lehet lehet megközelíteni az éttermet. Egyébként néhány perc gyaloglással Fuengirola központj földalatti parkolójáából is el het érni ezt a helyet.. 

- Hogyan jött az ötlet, hogy ezt a nevet adjátok ennek a helynek?- kérdeztem
- A nevet nem mi találtuk ki, azt az előző tulajdonostól örököltük, aki főként borokkal foglalkozott. Mivel különböző jó minőségű borok nálunk is kaphatók, úgy gondoltuk maradhat a GstroVinum név. Ebben benne van, hogy az ételek mellett különleges borokkal is tudunk szolgálni.
 

A barátságos belső melett az sem mindegy milyen ételekbőlt lehet választani. Van egy mondás, miszerint "Egy kép többet mond ezer szónál" Akkor most szavak helyett beszéljenek a képek:
 
       

 

 

Végül egy Spanyolországban ritka kínálat: foghagymás, tejfölös, sajtos, lángos:


 
Én biztos, hogy többször vissza fogok térni ebbe az étterembe.
P.R.  

Hol található ez a hely? 

C. Palangreros, 22, 29640 Fuengirola, Málaga

Tel: 604 27 28 35

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol