.

Életkép Costa del Solon, előszezonbanA hűvösebb esős napok után egyre többen választják napfürdőzésre a tengerpartot. Az előszezonban nem csak a külföldiek, hanem a spanyolok is élvezik a nyugalmat, a napsütést és a tenger látványát.
Szombat délelőtt, sokan sétálnak a tengerparti sétányon. Megcsodálják a távoli Sierra Nevada fehéren felsejlő csúcsait és élvezik a tengerpart kora nyári hangulatát.  A Costa del Sol változatossága: miközben a parton már a fürdőruha is meleg, addig a háromezer méteres csúcsok közt május elejéig meghosszabbították a síszezont.  
Ilyenkor lehet megcsodálni az andaluz táj és a természet végtelen gazdagságát.

A szombat délelötti sétálókra vigyáz ez a jelképes ágyú a Los Boliches-i sétány kezdetén. A háttérben, Benalmádena felett magasodó hegyek őrzik a híres üdülőhely mikroklímáját.

Fuengirola sport vitorlás klubjából, indul a jövő hajósait oktató kis flotta. A gyermekek részére készült "optimist" hajócskákkal ideális időben tanulják a a fiatalok a vitorlázás alapjait.

Lassan beindul a turistaszezon, és hamarosan tömegek lepik el a partot. Főszezonban egy zsebkendőnyi szabad helyet nem lehet találni a strandokon.  Addig viszont, aki teheti, élvezi az előszezon nyugalmát.

 

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol