.

Az őszi Costadel Sol
Az augusztusi kánikula után a szeptember végi, októberi 23-26 fok igazi felüdülést hoz. Ilyenkor kellemes, nyárias az idő, és már nem csak a vízparton, vagy a szálloda légkondicionált szobáiban lehet elviselni a déli forróságot.  Az ősz beálltát leginkább ott lehet érezni, hogy a parti sétányon napról napra kevesebben járnak. Mikor elérkezik a november már hűvösebb van, de ha süt a nap, eluralkodik a késő nyári hangulat.
Fuengirola turisták nélkül éli mindennapi életét. A spanyolok és az itt élő külföldiek, elsősorban angolok, finnek, norvégok, élvezik a kellemes időjárást, és a hazaihoz képest kedvezőbb árakat. Egy angol nyugdíjjas 20-30%-al olcsóbban megél itt mint hazájában. Az idő meg kifejezetten paradicsomi, az északi országok időjárásához viszonyítva. Nem csoda, ha eszük ágában sincs visszaköltözni hazájukba.
Itt már úgy beépültek a város életébe, hogy egyes szolgáltatásokat egyenesen rájuk szabtak. Van olyan szupermerket, ahol a húsospult mögötti eladó nem is tud spanyolul. A szolgáltatásokban, üzletekben, bankokban, éttermekben, sőt még az önkormányzatban is alapvető követelmény az angol nyelv tudása.  Van ahol az alkalmazottak három nyelven is beszélnek, az oda járó ügyfélkörtől függően.
Azért ősszel a turistaforgalom nem szűnik meg, csak jelentősen lecsökken a nyári szezonhoz képest. Nyáron még zsúfolásig tömött strandokon most kényelmesen lehet helyet találni, a parti éttermekben sem kell azt lesni, mikor szabadul fel valamelyik asztal. Valahogy a hangulat is emberbarátibb ilyenkor, mint a nyári zsúfoltságban.
Ami a legcsábítóbb a szabadidővel rendelkezők számára az Costa del Sol híres napsütése. A napból sugárzó meleg még november közepén is nyárias hangulatot teremt a fövenyen. Kíhúzott színes ponyva a hűvös szél ellen, kényelmes napozó ágy, és máris lehet élvezni a napsütést. 
A mási lehetőség a szabadidő eltöltésére, a környék bejárása. A tengert végig magas hegyek, káprázatos tájak, mesébe illő falvak övezik. Ilyenkor ősszel, hatalmas sétákat lehet tenni a kellemes időben a mindenütt megtalálható sétautakon.
 
            Barranco Blanco, kedvelt kirándulóhely                                  Panorámás hegyi ösvény

Az ösvény vége, kápolna Mijas felett
 
Aztán esténkét ott vannak a hangulatos éttermek, melyek egész évben kipakolják asztalaikat az utcára. Még decemberben is olyan az idő, hogy egy melegebb pulóverben, vagy kötött kabátban sem fázunk a szabadban.

Végül mindenki jól érezheti magát Costa del Solon ősszel is, Csupán mentalitás kérdése ki mit szeret. A szórakozóhelyek Malagán, Marbellán, Purto Banuson, a Kaszinó Benalmadenán, a rengeteg látnivaló most is ugyan úgy várja a vendégeket mint nyáron.

 


 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol