.

Az őszi Costadel Sol
Az augusztusi kánikula után a szeptember végi, októberi 23-26 fok igazi felüdülést hoz. Ilyenkor kellemes, nyárias az idő, és már nem csak a vízparton, vagy a szálloda légkondicionált szobáiban lehet elviselni a déli forróságot.  Az ősz beálltát leginkább ott lehet érezni, hogy a parti sétányon napról napra kevesebben járnak. Mikor elérkezik a november már hűvösebb van, de ha süt a nap, eluralkodik a késő nyári hangulat.
Fuengirola turisták nélkül éli mindennapi életét. A spanyolok és az itt élő külföldiek, elsősorban angolok, finnek, norvégok, élvezik a kellemes időjárást, és a hazaihoz képest kedvezőbb árakat. Egy angol nyugdíjjas 20-30%-al olcsóbban megél itt mint hazájában. Az idő meg kifejezetten paradicsomi, az északi országok időjárásához viszonyítva. Nem csoda, ha eszük ágában sincs visszaköltözni hazájukba.
Itt már úgy beépültek a város életébe, hogy egyes szolgáltatásokat egyenesen rájuk szabtak. Van olyan szupermerket, ahol a húsospult mögötti eladó nem is tud spanyolul. A szolgáltatásokban, üzletekben, bankokban, éttermekben, sőt még az önkormányzatban is alapvető követelmény az angol nyelv tudása.  Van ahol az alkalmazottak három nyelven is beszélnek, az oda járó ügyfélkörtől függően.
Azért ősszel a turistaforgalom nem szűnik meg, csak jelentősen lecsökken a nyári szezonhoz képest. Nyáron még zsúfolásig tömött strandokon most kényelmesen lehet helyet találni, a parti éttermekben sem kell azt lesni, mikor szabadul fel valamelyik asztal. Valahogy a hangulat is emberbarátibb ilyenkor, mint a nyári zsúfoltságban.
Ami a legcsábítóbb a szabadidővel rendelkezők számára az Costa del Sol híres napsütése. A napból sugárzó meleg még november közepén is nyárias hangulatot teremt a fövenyen. Kíhúzott színes ponyva a hűvös szél ellen, kényelmes napozó ágy, és máris lehet élvezni a napsütést. 
A mási lehetőség a szabadidő eltöltésére, a környék bejárása. A tengert végig magas hegyek, káprázatos tájak, mesébe illő falvak övezik. Ilyenkor ősszel, hatalmas sétákat lehet tenni a kellemes időben a mindenütt megtalálható sétautakon.
 
            Barranco Blanco, kedvelt kirándulóhely                                  Panorámás hegyi ösvény

Az ösvény vége, kápolna Mijas felett
 
Aztán esténkét ott vannak a hangulatos éttermek, melyek egész évben kipakolják asztalaikat az utcára. Még decemberben is olyan az idő, hogy egy melegebb pulóverben, vagy kötött kabátban sem fázunk a szabadban.

Végül mindenki jól érezheti magát Costa del Solon ősszel is, Csupán mentalitás kérdése ki mit szeret. A szórakozóhelyek Malagán, Marbellán, Purto Banuson, a Kaszinó Benalmadenán, a rengeteg látnivaló most is ugyan úgy várja a vendégeket mint nyáron.

 


 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china