.

A Hit éve nyomában Malagán
XVI. Benedek
Két éve, a Szent Péter-bazilikában tartott szentmisén, még az előző pápa, a tisztázatlan okok miatt lemondott XVI. Benedek hírdette meg a Hit Évét. A kitüntetett időszak a II. Vatikáni Zsinat megnyitásának 50. évfordulóján, 2012. október 11-én kezdődik és 2013. november 24-ig, Krisztus király ünnepéig tart. Célja, hogy hirdessék és elmélyítsék a kersztény hitet, és e hit felé fordítsák azokat a "tévúton" járókat, akik nem ismerik, Jézus tanításait, és csupán csak egy történelmi személyiséget látnak benne.
Spanyolországban erős hagyományi vannak a katolikus vallásnak, így itt különüsen fontosnak tartották betartani a pápa ajánlásait. A misék közbeni szentbeszédekben kiemelt helyet kaptak a hit elmélyítését célzó szónoklatok. Ezen tematika látványos megnyilvánulásaként szeptember utolsó vasárnapján az összes malagai templomot miseidőn kívül is megtekinthették a hívők és a kiváncsi turisták.
Szeptember vége felé ezen az égtájon még nyár van. Az emberek nyüzsögnek a belváros utcáin és csodálkozva látták, ebben a szűk belvárosi utcában a máskor zárt templom kapu most tárva nyitva áll. Természetesen a kiváncsiak tömege kihasználta a lehetőséget és belépett Isten házába. Az első amit megállapíthatott, hogy bizony ennek az épületnek a gazdája nem a hitükben csalódott szegények közé tartozik.
Kicsit körbe nézve, különböző szentek élethű szobrai hivatottak növelni az áhítotot. Ezen a napon a gyönyörűen felöltöztetett Szűz Mária életnagyságú szobra fogadta a kézcsókra hozzá járuló hívőket.
Azért a higéniára is vigyáztak, mert ez a kisfiú minden kézcsók után letörölte a Szentanya kezét.
Aki hódolatát tette a szobornál az egy kis emlékkártyát kapott ajándékba a kézcsók igazolásaként. Az Audiencia után a legtöbben kicsit körülnéztek a templomban. A szervezők előrelátást dícsérendő, egy másik Szűzanya szobrot is elhelyeztek a Templom átellenes hajójában. Erre a késő délutáni csúcsforgalomban valóban szükség is lett. A hívők sorban álltak a Szentanya áldásáért. A délutáni viszonylagos nyugalmat kihasználva ehhez a szoborhoz hozta el kézcsókra egy hívő anyuka gyermekét, ahol egy idősödő szolgálaton kívüli pap látta el a kézcsók utáni kéztörölgetés feladatát.
A többi templomban sem volt ez másként. Mindenütt díszes szobrok, arany, vagy ezüst kegytárgyak, értékes régi képek mutatják, az egyház gazdagságát Spanyolországban.
Malaga egyik fő látványosságát a katedrálist ezen a napon mégsem lehetett megnézni. Éppen virággal díszítik a bejárat feletti oromzatot a másnapi nagymisére. A katedrális toronya egy keskeny belvárosi utcából nézve. 

A katedrális előtti tér, ahonnan az arra járok nézik az előkészületeket.
Egy egy ilyen templom járós nap után sok mindenen el lehet gondolkodni, de elsősorben azon, a gazdagságnak, az összegyüjtött értékeknek ez a látványa mennyire mélyíti el a vallásos hitet, és az egyház iránti elkötelezettséget. Talán Szűzanya is ezen gondolkodik maga elé merengő tekintetével.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china