.

BioBeahttp://biobea.moonfruit.com/communities/7/004/008/756/077/images/4585332761_135x121.jpgAz ember azt hinné, ha más országba költözik, nyelvi problémák miatt le kell mondania azokról a dolgokról, amelyek megbeszéléséhez anyanyelvi szintű nyelvismeret szükséges. Ezen hit ellenpéldája BioBea és az ő elviriai  mini egészség centruma. A legbebensőségesebb dolgainkat magyar nyelven lehet vele megbeszélni.

Bio Bea.  Sokat sejtető név. Mostanában az egyre jobban előtérbe kerülő bio kifejezés az egészséges élet fogalmához kapcsolódik. Na, de hogyan lett bio a Bea és hogyan kapcsolódik az egészség fogalmához?

Hosszú út vezetett a magyarországi Kiskunhalasról Costa del Solra.

Fiatalságát szülővárosában töltötte. Kereskedelmi és vendéglátó iskolát is ott végezte.  Fiatal vadóc korában, munka mellett, vetette bele magát az élet sűrűjébe. Ahogy mondani szokták, két végén égette a gyertyát. Ezt még egy fiatal szervezet sem birhatja sokáig.
Így is lett. A rendszertelen és silány minőségű étkezés, felszolgálókénti egész napi álló munka, a magánéleti nehézségek, kikészítették a törékeny lány szervezetét.

- A gyomorbántalmam, térd és derék fájásom 2000-re annyira rosszra fordult, már menni is alig bírtam. Gyógyszerek,  kenőcsök nem segítettek, viszont a mellékhatásaik eltüntetésére újabb gyógyszereket ajánlottak.

- Ebben az állapotban említette munkatársam a feleségét, aki Reiki kezeléseket végez. Úgy éreztem nincs veszíteni valóm, elmentem hozzá. Én csodálkoztam a legjobban, mikor problémáim hamarosan elmúltak. Ez annyira fellelkesített, hogy én is elmentem Reiki tanfolyamra.
-  Tanfolyam közben éreztem magamban azt az energiát, amiről a többiek beszéltek. Egyre jobban belejöttem, és 2001-ben már hozzám is jöttek kezelésre.

Beánál ez az év hozta meg a fordulatot. Előadásokat hallgatott az egészséges életmódról, reflexológiát, spirituális témakörben szellem gyógyászatot tanult. Egyre jobban érezte, ezen az úton kell haladnia. A tanfolyamok által tudása gyarapodott, pénztárcája viszont laposodott. 
2002-ben felcsillant a lehetőség anyagi helyzetének javítására. Ez a lehetőség először egy nagy utasszállító hajó,  formájában jelentkezett, ahova a kedvezőnek tűnő feltételek miatt ment el dolgozni. Hamarosan rá kellett jönnie, ez a lehetőség nem is annyira kedvező. Tovább lépett.

- Németországban színvonalas étteremben ajánlottak munkát, amit elfogadtam, de ott nem találtam meg a helyem.  Mikor lehetőségem nyílt Angliába mentem és ott kerestem kenyerem a vendéglátó iparban. Aztán újból Németországba, de ez sem volt tökéletes.

- Az elvégzett gyógyító és energetikai tanfolyamok nyomán rájöttem, testem csak akkor lesz egészséges, ha úgy is étkezem. Lassacskán elhagytam a húsevést, és igykeztem minél több bio terméket fogyasztani. Közben szorgalmasan  tanultam az egészséges táplálkozás alapelveit. Ekkor rágtam át magam a különböző étel kiegészítők és vitaminok hatásain.

- Anyagi helyzetem jobbra fordult,  lelki egyensúlyom viszont más okból, de kibillent. Olyan nyogodt környezetre vágytam, ahol megvalósíthatom magam, valóra válthatom álmaim.
Costa del Sol! .... buggyant fel lekléből egy angol házaspárral folytatott beszálgetés emléke.
- Ők annyi szépet meséltek nekem erről a részről. Ha csak a fele igaz, nekem akkor is meg kell néznem!

És így is tett. 2007-ben vette sátorfáját, csomagjait, és nekivágott az újabb kalandnak.

Benalmádéna, Fuengirola, Elviria. Üdülőhelyek. Ide járnak pihenni, feltöltekezni az emberek. Egyik városka jobban tetszett neki, mint a másik. Itt is vendéglátással kezdett, de közben otthon folytatta gyógyító munkáját.  Az így keresett pénzt újabb gyógyító tanfolyamokra költötte. Megtanulta és gyakorolta az Ayurvédikus masszást, a  Vipassana meditácót. Szinte minden eseményen, tanfolyamon megjelent amit ebben a témakörben tartottak. Közben megismerkedett párjával, aki szintén terepeauta. Úgy tűnik ezekben az években megtalálta kalandos vándorútja végső állomását.

"Mikor kész a tanítvány, megjelenik a mester" tartja a régi keleti bölcsesség. Mivel Bea már teljesen felkészült a gyógyító munkára, megjelent a lehetőség. Jó helyen lévő üzlethelyiség  Elvirián. De nem is akárhol! Közvetlen az autópálya lejárójánál. Talán a sors segített: aki hozzá akar menni,  ne tévedjen el.

Megnyílt a Heal Yorself Centre. Itt aztán van a lehetőség bamutatni a tíz év alatt megszerzett tudást. Hasznosítja az EFT-t  (a módszerről többet itt) a frissítő, lazító masszást, a Reikit, a szellem gyógyászatot, az egyéni és csoportos lélekterápiát, a yogát.
- A legújabb szolgáltatás:   Izmok rehabiltációja elektrofitnes géppel. (módszeről többet) Ez a Spanyolországban teljesen új mód az izületek terhelése nélkűl erősíti az izmokat. - lelkesedik Bea, és még sorolja,  sorolja a gép előnyeit. Ugyan ilyen lelkesedéssel beszél további  terveiről,  gyógyító munkájának értelmébe vetett hitéről.

- Hogyan alakult ki vendégköröd? - kérdezem
- Ebben sokat segített vendéglátós múltam. Sok embert ismerek, és így szájról szájra terjed ennek a kis centrumnak a híre.

- Járt  nálunk kezelésen Thomas Cambell, aki a NASA fizikusa. Előadást tartott Marbellán. Ennek megszervezésében segítettünk neki,  ennek fejében meghívott előadására.

- Hozzám leginkább angol, német vendégek jönnek, mivel jól beszélem mindkét nyelvet. De most már a spanyolok es egyre gyakrabban megfordulnak itt.

- Még nincs egy éve, hogy megnyítottuk ezt kis egészség centrumot, de máris jelentős ismertségnek örvendhetek. Hirdetnem sem kellett, a nélkül is jönnek az emberek.
-  Visszamennél Magyarországra?
- Nem. Itt megtaláltam helyem, megtaláltam párom, barátaimat, és megtaláltam azt a munkát amit szeretek. Mindehhez a tenger a hegyek és a mindig jó idő adja az idilli környezetet.

- Nem mennék vissza.

- Még csak azt áruld el, hogyan lettél BioBea.
Elnevette magát.
- Hármunkat hívnak Beának a baráti társaságból. Mikor valaki beszól, "Bea!" , rögtön kérdezik melyik. "hát BioBea!"  a válasz, amikor nekem szól. Rajtam mardt a név.
 

 Mikor valahol meglátják ezt az emblémát, jusson eszükbe:

BioBea

http://biobea.moonfruit.com/communities/7/004/008/756/077/images/4585332761_135x121.jpg

centro comercial contur ,local 20-21
29604 Eviria

 

 

 

 

 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol