.

Bátor vállalkozókMindig felkapom a fejem, ha valamilyen magyarokkal összefüggő vállalkozásról hallok Spanyolországban. Így volt ez a napokban is, mikor a facebookon olvastam, a közeli Benalmádenán magyarok nyitottak pizzeriát.
Benalmádena központjához közel már messzíről is jól látható reklámtábla hívja fel magára a figyelmet. "Pizza Boom" hírdeti nagy betükkel. A közelben sok a parkolóhely, de pár pillanatra a forgalom akadályozása nélkül az üzlet előtt is meg lehet állni, hogy az elvitelre előkészített  pizzáért be lehessen ugrani.
A Zodiaco utcát ismertem, nem volt nehéz megtalálni benne a Pizzeriát. Mikor betértem Laci és Marika, az újonan nyílt pizzéria friss gazdái álltak a pult mögött.  Bemutatkoztam, így a beszélgetést magyarul folytattuk.
- Hogyan és miért vágtatok bele ebbe az új életbe. Tudtátok, hogy egy ilyen vállalkozás külföldön annyit jelent, mindent a nulláról kell kezdeni?
- Tavaly turistaként jártunk itt és annyira megtetszett Spanyolország, Costa del Sol, és különösen Benalmádena, hogy éreztük előbb utóbb ide fogunk költözni. - kezdte történeténetüket Laci. - Idén januárban adódott meg a lehetőség.
- Számoltunk vele, hogy az első időszak nem lesz fenékig tejfel. Odahaza átadtuk Isaszegi pizzériánkat, és egy itt élő barátunk biztatására és hatalmas segítségével nekivágtunk ennek a nagy kalandnak.
- Nem akarom részletezni, de nem ment olyan simán, ahogy elgondoltuk. Sok gondunk volt az engedélyekkel, a bérleti szerződéssel, mert a valóságban nem minden volt úgy, ahogy a tulajdonos állította. Ezúton is szeretném megköszönni barátunk segítségét, nélküle talán még most is csak a NIE számunkra várnánk valahol. A  spanyol nyelvtudás, még nem erős oldalunk.
- 17 és 19 éves fiúnkkal jöttünk, akik nagyon jól érzik itt magukat - vette át a szót Marika.
- Szó mi szó, nekünk is nagyon tetszik az egész itteni légkör. Az emberek kedvesek, mosolygósak, befogadják az idegeneket. Még most sem tudjuk megszokni, hogy mindenütt pálmafák, virágok, és a szabad ég alatt hatalmasra növő, otthon csak üvegházban látott délszaki növények láthatók mindenütt.
- Az időjárás meg egyenesen fantasztikus. Nem is gondoltam, hogy itt januárban is lehet napozni a tengerparton.
- Mikor Lacival beszéltük az üzlet nehézségeit, a gyerekek rémülten kérdezték, csak nem akartok vissza menni? Nagyon jól érzik itt magukat.
- Egyenlőre az üzlet a bevezetés állapotában van. Igyekszünk mindent megtenni, hogy a környéken megismerjenek. Tudom ez nem megy azonnal, de mi türelmesek vagyunk. Úgy tudjuk közelünkben nagyon sok külfoldinek van kiadó lakása és hamarosan beindul a turista szezon. Bízunk benne, hogy a nyári szezont már nyereséggel fogjuk magunk mögött hagyni.

P.R.

A pizzeria honlapja itt elérhető

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china