.

Bátor vállalkozókMindig felkapom a fejem, ha valamilyen magyarokkal összefüggő vállalkozásról hallok Spanyolországban. Így volt ez a napokban is, mikor a facebookon olvastam, a közeli Benalmádenán magyarok nyitottak pizzeriát.
Benalmádena központjához közel már messzíről is jól látható reklámtábla hívja fel magára a figyelmet. "Pizza Boom" hírdeti nagy betükkel. A közelben sok a parkolóhely, de pár pillanatra a forgalom akadályozása nélkül az üzlet előtt is meg lehet állni, hogy az elvitelre előkészített  pizzáért be lehessen ugrani.
A Zodiaco utcát ismertem, nem volt nehéz megtalálni benne a Pizzeriát. Mikor betértem Laci és Marika, az újonan nyílt pizzéria friss gazdái álltak a pult mögött.  Bemutatkoztam, így a beszélgetést magyarul folytattuk.
- Hogyan és miért vágtatok bele ebbe az új életbe. Tudtátok, hogy egy ilyen vállalkozás külföldön annyit jelent, mindent a nulláról kell kezdeni?
- Tavaly turistaként jártunk itt és annyira megtetszett Spanyolország, Costa del Sol, és különösen Benalmádena, hogy éreztük előbb utóbb ide fogunk költözni. - kezdte történeténetüket Laci. - Idén januárban adódott meg a lehetőség.
- Számoltunk vele, hogy az első időszak nem lesz fenékig tejfel. Odahaza átadtuk Isaszegi pizzériánkat, és egy itt élő barátunk biztatására és hatalmas segítségével nekivágtunk ennek a nagy kalandnak.
- Nem akarom részletezni, de nem ment olyan simán, ahogy elgondoltuk. Sok gondunk volt az engedélyekkel, a bérleti szerződéssel, mert a valóságban nem minden volt úgy, ahogy a tulajdonos állította. Ezúton is szeretném megköszönni barátunk segítségét, nélküle talán még most is csak a NIE számunkra várnánk valahol. A  spanyol nyelvtudás, még nem erős oldalunk.
- 17 és 19 éves fiúnkkal jöttünk, akik nagyon jól érzik itt magukat - vette át a szót Marika.
- Szó mi szó, nekünk is nagyon tetszik az egész itteni légkör. Az emberek kedvesek, mosolygósak, befogadják az idegeneket. Még most sem tudjuk megszokni, hogy mindenütt pálmafák, virágok, és a szabad ég alatt hatalmasra növő, otthon csak üvegházban látott délszaki növények láthatók mindenütt.
- Az időjárás meg egyenesen fantasztikus. Nem is gondoltam, hogy itt januárban is lehet napozni a tengerparton.
- Mikor Lacival beszéltük az üzlet nehézségeit, a gyerekek rémülten kérdezték, csak nem akartok vissza menni? Nagyon jól érzik itt magukat.
- Egyenlőre az üzlet a bevezetés állapotában van. Igyekszünk mindent megtenni, hogy a környéken megismerjenek. Tudom ez nem megy azonnal, de mi türelmesek vagyunk. Úgy tudjuk közelünkben nagyon sok külfoldinek van kiadó lakása és hamarosan beindul a turista szezon. Bízunk benne, hogy a nyári szezont már nyereséggel fogjuk magunk mögött hagyni.

P.R.

A pizzeria honlapja itt elérhető

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol