.

Magyar művészlélek a spanyol mindennapokban

Imre nagy ambíciókkal, meg feleségével és két gyerekkel érkezett Costa del Solra, ahol rá kellett jönnie: ismeretség és nyelvtudás nélkül szakmájában nem könnyű érvényesülni.

Van amikor nem sikerül

2014 nyarán örömmel fedeztem fel Costa del Solon a Fuengirolához tartozó Los Boliches főutcáján egy magyar üzemeltetésű kávézót. Szimpatikus tulajdonosával beszélgetve kiderült, 20 éves vendéglátós tapasztalatában bízva, de a spanyol viszonyok ismerete nélkül vág bele az üzletbe.

Igy is lehet: masszázs a tengerparton

A tengerparti masszázsról a legtöbb embernek az a kép jut az eszébe, mikor egy távol keletről származó, magát masszőrnek nevező, kétes megjelenésű valaki kínálja szolgáltatását. Hogyan lehet ezt másként csinálni?

Csilla

"Hosszú utat jártam be míg eljutottam ide ahol most vagyok és az út még nem ért véget." - írja magáról Csilla, aki sikeresen illeszkedett be spanyol környezetébe

Töltött káposzta okán létrejött magyar találkozó Fuengirolán

A töltött káposzta hagyományos magyar étel. Nevének hallatán a legtöbb embernek összefut a nyál a szájában, különösen akkor, ha külföldön él.
 

Mindig lehet újrakezdeni

Van amikor egy vállalkozás körül elfogy a levegő és a vállalkozó úgy érzi nincs esélye a politikával is összefonódott konkurenciával szemben. Imre Spanyolországban kezdett új életet.

Aki nem adta fel álmait

Vannak, akik állhatatosan küzdenek gyermekkori álmaikért. Ezt az írást egy olvasó olvasó küldte, melyben leírja milyen hosszú út vezetett Magyarországtól Barcelonáig, ahol úgy érzi megtalálta azt az életet, amire vágyott, és amit már sok helyen keresett.

Bátor vállalkozók

Mindig felkapom a fejem, ha valamilyen magyarokkal összefüggő vállalkozásról hallok Spanyolországban. Így volt ez a napokban is, mikor a facebookon olvastam, a közeli Benalmádenán magyarok nyitottak pizzeriát.

Magyar vegetáriánus mini étterem nyílt Fuengirolán

Világszerte nő az igény az egészséges táplálozásra. Erre alapozva két magyar fiatalember, bio alapanyagok felhasználásával, vegetáriánus mini éttermet nyitot Fuengirolán.

A magyarok fogorvosa: Szabolcs

Hogyan lett a debreceni orvostanhallgatóból Fuengirolán megbecsült fogorvos.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol