.

Magyar vegetáriánus mini étterem nyílt Fuengirolán
Világszerte nő az igény az egészséges táplálozásra. Erre alapozva két magyar fiatalember, bio alapanyagok felhasználásával, vegetáriánus mini éttermet nyitot Fuengirolán.

Az egészséges étel régen természetes volt, de sajnos manapság már nagyítóval is alig lehet találni.  Szinte minden üzletben az élelmiszeripar által feldolgozott, különböző adalékanyagokkal tartósított, előre csomagolt termékek kínálják magukat a polcokon.
Ennek ellenpontjaként nyílt meg május elsején Fuengirolán a hangzatos nevű Chirimoya Healthy Food Station mini étterem. 
Petinek, az étterem ötletadójának, elege lett az E számokkal meghintett élelemiszerek közti válogatásból, és a sok műkészítményből.  Úgy gondolta, ha egészségesen akar étkezni akkor a legjobb, ha saját magának főz.
Ehhez minden alapja meg volt, hiszen évekig szolgált tengeri ődülőhajókon, mint szakács. Tapasztalta,  a legdrágább ételkülönlegességek is tartósított, lefagyasztott alapanyagokból készülnek.
Elképzeléseiben az egészséges étkezés nem mikróban melegített, előre elkészített ételekből, hanem termelőktől beszerzet friss termékekből készített ennivalóból állt.
A hajószakácskodás után bio boltban, majd egy Benalmadenai étteremben dolgozott, ahol megérett benne az elhatározás: főzéstudományát és az egészséges ételek iránti vágyodását megosztja másokkal is. Ezt egy étterem megnyításával tudta elképzelni. Ezen kívűl azt is be szerette volna mutatni, hogy húsmentes ételekből is lehet ízleteset készíteni.
Igen ám, de az egyedül nem megy. Egy megbízható társra volt szüksége, akit meg is talált az egyik gyerekkori barátja személyében. Néhány megbeszélés, és Dani társ lett.

Peti, Dani
Dani elmondta, eddig Skóciában dolgozott, de Peti felkérése a társulásra nagyon kecsegtetően hangzott. Neki elege lett már abbol a "rabszolga" munkából, ami Skóciában jellemezte életét. váltani akart és kapóra jött neki ez a lehetőség.
Itt végre olyan munkát végezhetek, ami másoknak is hasznos, hiszen az egészséges étel az egészség tartó pillére. Ez a vállalkozás nem csak pénzszerzésről, hanem életfelfogásom kifejezéséről is szól - avatott be motivációjába Dani

- Teljes választékkal csak hétfőtől tudunk szolgálni, mivel a május elsejei ünnep miatt a megrendelt alapanyagok egy része csak hétfőn érkezik.- szabadkozott Peti -  De már most is sok minden van kínálatunkban. Mít hozhatok?

- Ezen a délelőtti órán reggelizni szeretnék. - válaszoltam korgó gyomromra tapintva. - Talán egy rántottát....

És lőn! Némi sürgölődés a konyhában, majd elém került az asztalra a mű, mert ezt a rántottát annak kellett neveznem. Gomba, sajt, vegyes saláta és persze maga a tojásrántotta, mindez ínycsiklandozóan tálalva.

Néhány kép az étteremről
Főként a reggeliző és ebédelni vágyó vendégekre számítanak ezért, reggel 8 h.-tól du. 5 h.-ig vannak nyítva.
Sok sikert a hiánypótló kezdeményezéshez!!!

További információk Facebook oldalukon találhatók: https://www.facebook.com/ChirimoyaHealthyFoodStation?fref=ts

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol