.

CsillaSpanyolországban az utóbbi években sok magyar keresett új életet. Voltak akik megtalálták boldogulásukat voltak akik nem, de a többség megszerette a mediterrán mentalitást, a mediterrán ételeket, a napfényt a tengert és a hegyekkel teleszórt spanyol tájat. Ez utóbbiak közé tartozik Csilla aki munkája mellett le is írja ami Andalúziában, Costa del Solon megragadja figyelmét.


A jövőben a magazinban is olvashatjuk írásait. Elsőként saját maga meséli el, hogyan került Spanyolországba, hogyan érzi itt magát, és mi késztette, hogy gondolatait, észrevételeit másokkal is megossza.
 

Csilla
 

Kedves Olvasó,

Czibere Csilla vagyok. Sportmasszőr, terapeuta, a kiegyensúlyozott életvitel híve.
Egy lány a hajdú-bihar megyei kisvárosból, Nádudvarról, aki 20 éves korában a szülői tiltás ellenére elindult világot látni. Igaz akkor még csak Budapestig jutottam, de akkor annak volt ott az ideje.
Nyolc évvel ezelőtt végre vettem a bátorságot és elindultam  valóban világot látni, új tapasztalatokat szerezni. Angliát céloztam meg, azzal a szándékkal, hogy angoltudásomat magasabb szintre fejlesszem. Ahogy az már lenni szokott, ember tervez, Isten végez.
A volt férjem akivel együtt érkeztünk a Costa del Sol-ra hallani sem akart Angliáról. Mediterrán, tengerparti országban akart új életet kezdeni. Könnyen beadtam a derekam, hiszen szeretem a meleget, a tengert.  Nyaralásaink alkalmával mindig eljátszottam a gondolattal, milyen lenne egy tengerparti kisvárosban élni. A gondolat ereje működött. Egy ilyen kisvárosban, Fuengirolában kezdetem el spanyolországi életemet.
Első pillanatban a   spanyol tengerpart csalódást okozott, mert homokos tengerpart helyett apró kavicsok vártak. Ennek ellenére gyorsan megszerettem. Magával ragadott a spanyolok életkedve, vidámsága, a táj szépsége, a hatalmas hegyek és a tenger együttes látványa.
Az első munkahelyemet a vendéglátás területén találtam meg, mint ahogy az átalában lenni szokott amikor az ember külföldön kezd új életet szinte nulla nyelvtudással.
Idővel megtanultam spanyolul, fejlődött az angol tudásom így egyre kedvezőbb lehetőségek érkeztek az életemben. Kiépítettem egy kisebb takarítóvállalkozást, elkezdtem tanulni különféle terápiákat, masszázsokat amik valóban érdekelnek és találtam egy olyan szakmát  ami bár munka mégis szívből jön, örömöt és energiát ad.  A természetes gyógymódok, a kiegyensúlyozott táplálkozás, spiritualitás már gyerekkorom óta az életem része.
A spanyolországi élet sokat változtatott rajtam, átértékelődtek a dolgok bennem, más lett a fontossági sorrend. Nőtt az önértékelésem, jobban figyelek a beslő hangra, tudatosabban élek, megtapasztaltam, hogy minden lehetséges csak hinni kell benne. Nem utolsó sorban megtanultam kifejezni magam, kiállni magamért. Ez írásban jobban megy ezért írok, egyrészt. Másrészt írás közben kikapcsolok, egy másik világba kerülök, épp úgy mint amikor masszírozok. Az elmúlt egy év arról szólt , hogy olyan tevékenységeket találjak amik örömöt hoznak az életembe. Így kerültem kapcsolatba az írással. Ahogy a spanyolok mondják a kezdőkre,  még nagyon "zöld" vagyok a területen, de igyekszem a legjobbat nyújtani.

Hosszú utat jártam be míg eljutottam ide ahol most vagyok és az út még nem ért véget. Vannak könnyebb és nehezebb periódusok az életünkben de csak rajtunk múlik miként éljük meg őket.

A tapasztalataimról, a megélt csodákról, Spanyolország szépségeiről, az egészséges életmódról szóló gondolataimat szeretném megosztani veletek Kedves Olvasók.


Fogadjátok szeretettel.

Czibere Csilla (La Cala de Mijas, Spanyolország)

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol