.

Magyar fodrász Calahondán
Minden nő vágya egy olyan fodrász, aki meg tudja valósítani álmai frizuráját.Amikor valaki külföldre költözik, hirtelen minden idegen lesz körülötte. Ilyenkor lehet észrevenni, az új élethez mennyi mindent kell megismerni, kiépíteni.
Az első a munkahely megteremtése, de rögtön utána szembesül azokkal a dolgokkal, amikre Magyarországon nem is gondolt. Az egyik ilyen a fodrász. Nem mindegy, milyen frizurával jelenünk meg a munkahelyen, vagy egy baráti összejövetelen.
Costa del Solon egymást érik a fodrászok, de meg kell gondolni kihez térünk be. A legtöbbjük néhány perc alatt kis kézi gépével körbe vágja a férfiak fejét, mint ahogy a kertész a bokrokat, aztán lehet menni isten hírével. A hölgyek frizurájára több időt fordítanak, de az eredmény legtöbbször ugyan az.

Szerencsére vannak kivételek. Egy ilyen kivételes és ráadásúl magyar fodrász dolgozik Calahondán a Crown Results hotel mini fodrászatán. Éva nem hírdeti magát, igy is bőven van vendége, híre szájról szájra terjed. Én is így kerültem hozzá.
Előzőleg egy méregdrága marbellai mesterfodrász vágta a hajamat, de sehogy nem voltam vele megelégedve. Ekkor gondoltam rá, elmegyek Évához Calahondára, akiről már sokat hallottam, neki magyarul is el tudom mondani, hogy nem  tetszik fejemen a nagy műgonddal kialakított kocka frizura.
Kedvesen fogadott, és hamar kiigazította a hajamat az általam elképzelt formára. Meggyőződhettem róla, hogy ügyességéről elterjedt hírek nem légből kapottak. 
 

Éva megmutatja milyen frizurát  lehet kihozni a ebből a hajból
 
Hajvágás közben elmesélte, hogyan került ide Nyíregyházáról, és hogyan alkult az utóbbi 15 évben élete. Most munkahelyéhez közel, csendes üdülővárosi környezetben lakik és úgy érzi most sikerült elérni azt az életet, amiért nekivágott a világnak.

Először Angliába mentem, ahol öt évig dolgoztam és képeztem magam a fodrász szakmában. Jól éreztem magam, kiterjedt vendégkör alakult ki körülöttem. Ott ismertem meg barátom, aki ugyan magyar, de már Angliában nőtt fel.  Ő beszélt rá, kezdjünk új életet Spanyolországban.
2005-ben költöztünk Costa del Solra azóta dolgozom itt. Nem voltak könnyűek az első évek.  Sokszor gond volt, hogyan tudom kifizetni a kis helység bérleti díjának rám eső részét. Még most sem sétagalopp az életem, de úgy érzem már biztos lábakon állok.
Calahondát megszerettem, kedves hely. Néha hiányzik Anglia, mert még most is úgy érzem ott több lehetőségem lett volna mind a szakmában, mind a továbbtanulás terén, de itt boldog vagyok.

A pici, kétszemélyes fodrászat eredetileg a szálló vendégeinek készült, de ma már jóval többen jönnek kívülről, mint a hotelből. Most már néhány nappal előbb kell időpontot kérni, ha vele szeretnénk rendbetetetni frizuránkat.


Éva (jobbra) és kolleganője

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart