.

Lehet hogy nem is 2023-at írunk?Időszámításunk Jézus születésével kezdődött, csak azt nem tudjuk pontosan mikor született. A kutatások azt mutatják, a megváltó korábban jöhetett a világra mint hittük.


Mivel jelenlegi időszámításunk kezdetének Jézus Krisztus születése számít, egyértelműnek tűnik, hogy a megváltó 2023 évvel ezelőtt jött világra.  A helyzet azonban nem ilyen egyszerű. Arról, hogy Jézus születése pontosan melyik évben történt, több teória és elképzelés is van, írja a 24.hu
 
 
Máté evangéliuma megemlíti, hogy amikor Nagy Heródes értesült Jézus születéséről, lemészároltatta az összes újszülött fiúgyermeket Betlehemben és környékén. Heródesről tudjuk, hogy időszámításunk előtt 4-ben halt meg, így Jézus csak Heródes halála előtt születhetett. . 

Van azonban a Bibliában Jézus  születésének egy olyan momentuma, amely alkalmas lehet arra, hogy meghatározza születési évét. Ez nem más, mint az oly sokszor emlegetett betlehemi csillag, amely útmutatóul szolgált a napkeleti bölcseknek, hogy megleljék az általuk várt királyt.

Már a késő antik szerzők egy része is úgy foglalt állást, hogy a csillag, amelyet a bölcsek láttak, egy üstökös lehetett. A legnépszerűbb jelölt a Halley-üstökös volt, amely történetesen időszámításunk előtt 12-ben haladt el a Föld közelében.
Azonban nem ez az egyetlen üstökös, amely ideális jelölt lehet a betlehemi csillag szerepére. Egy Han-dinasztia korából származó kínai forrás, feljegyezte a különböző égi objektumokat, időszámításunk előtt 4-ben is látott egy üstököst az égbolton. Ez az üstökös a forrás alapján hetven napig volt látható, és alkonyatkor kelt fel a keleti égbolton. Mindez összevág a bibliai értesülésekkel.

A híres csillagász, Johannes Kepler azonban más elmélettel állt elő. Véleménye szerint a betlehemi csillagot időszámításunk előtti 7. év során láthatták, a rendkívül ritkának számító Jupiter-Szaturnusz együttállás okozta fényjelenség miatt.

Manapság ezt a dátumot fogadja el a legtöbb tudós, hiszen a legtöbb bibliai információhoz passzol, és kevesebb ellentmondást támaszt, mint a többi. Ezek szerint – ha Jézus valóban ebben az évben született – jelenleg már 2030-at kellene írnunk 2023 helyett. 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol