.

Lehet hogy nem is 2023-at írunk?Időszámításunk Jézus születésével kezdődött, csak azt nem tudjuk pontosan mikor született. A kutatások azt mutatják, a megváltó korábban jöhetett a világra mint hittük.


Mivel jelenlegi időszámításunk kezdetének Jézus Krisztus születése számít, egyértelműnek tűnik, hogy a megváltó 2023 évvel ezelőtt jött világra.  A helyzet azonban nem ilyen egyszerű. Arról, hogy Jézus születése pontosan melyik évben történt, több teória és elképzelés is van, írja a 24.hu
 
 
Máté evangéliuma megemlíti, hogy amikor Nagy Heródes értesült Jézus születéséről, lemészároltatta az összes újszülött fiúgyermeket Betlehemben és környékén. Heródesről tudjuk, hogy időszámításunk előtt 4-ben halt meg, így Jézus csak Heródes halála előtt születhetett. . 

Van azonban a Bibliában Jézus  születésének egy olyan momentuma, amely alkalmas lehet arra, hogy meghatározza születési évét. Ez nem más, mint az oly sokszor emlegetett betlehemi csillag, amely útmutatóul szolgált a napkeleti bölcseknek, hogy megleljék az általuk várt királyt.

Már a késő antik szerzők egy része is úgy foglalt állást, hogy a csillag, amelyet a bölcsek láttak, egy üstökös lehetett. A legnépszerűbb jelölt a Halley-üstökös volt, amely történetesen időszámításunk előtt 12-ben haladt el a Föld közelében.
Azonban nem ez az egyetlen üstökös, amely ideális jelölt lehet a betlehemi csillag szerepére. Egy Han-dinasztia korából származó kínai forrás, feljegyezte a különböző égi objektumokat, időszámításunk előtt 4-ben is látott egy üstököst az égbolton. Ez az üstökös a forrás alapján hetven napig volt látható, és alkonyatkor kelt fel a keleti égbolton. Mindez összevág a bibliai értesülésekkel.

A híres csillagász, Johannes Kepler azonban más elmélettel állt elő. Véleménye szerint a betlehemi csillagot időszámításunk előtti 7. év során láthatták, a rendkívül ritkának számító Jupiter-Szaturnusz együttállás okozta fényjelenség miatt.

Manapság ezt a dátumot fogadja el a legtöbb tudós, hiszen a legtöbb bibliai információhoz passzol, és kevesebb ellentmondást támaszt, mint a többi. Ezek szerint – ha Jézus valóban ebben az évben született – jelenleg már 2030-at kellene írnunk 2023 helyett. 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china