.

A frigyláda nyomábanfrigyláda a Kivonulás könyvében említett szent ereklye. A Tízparancsolat őrzésére ácsolt láda pontos méretekkel készült, akácfából és aranyból. A zsidók 40 évig hordozták a ládát, mielőtt a jeruzsálemi Salamon király templomában lévő Szentek Szentjébe helyezték. 
Kr.e. 587-ben a babilóniaiak megtámadták és elpusztították Jeruzsálemet, de a rablott kincsekről szóló történelmi feljegyzések nem tesznek említést a frigyládáról. Az idők során a különféle elméletek Etiópiától Írországig terjedő területen helyezték el a ládát, de a történészek továbbra is bizonytalanok a valódi hollétét illetően. 


Igy nézhetett ki a frigyláda

2007-ben Ronnie Reich és Ellie Shukron régészek találtak egy alagutat, amely a Templom-hegytől a városon kívülre futott, ami Jeruzsálem elpusztítása előtt egy lehetséges menekülési útvonalat biztosíthatott a láda számára . Ark Hunter Jim Barfield, miután 25 évig tanulmányozta az ókori qumráni települést, úgy véli, hogy ott van a Frigyláda elrejtve. Barfield meggyőződését tovább erősíti a réztekercs, ami egy első századi dokumentum, amelyet a holt-tengeri tekercsek között fedeztek fel, és amely utalásokat tartalmaz a Salamon templom rejtett kincseiről.. 
Barfield azonosított több, a Réztekercsben említett helyet, amelyek egybeesnek a qumráni és környéki helyszínekkel, ideértve a ládát tartalmazható lezárt barlangot is. A további vizsgálatok lefolytatásának engedélyével Barfield és csapata várja, hogy feltárják az igazságot. a legendás műtárgy hollétéről.

Kicsit bővebben a frigyládáról: https://www.costadelsolmagazin.com/content/az-eltunt-frigylada
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol