.

Új-Zélandi Legfelső Bíróság törvénytelennek minősítette az ivóvízbe kevert fluort.A cikk frissítve 2022.10.16.

Tömeges kéretlen gyógyszerezésnek minősítette az ivóvízhez adott fluoridot az Új-Zélandi Legfelső Bíróság

 

A bíróság épülete Wellingtonban
 
A múlt század közepe óta számos állam és önkormányzat szorgalmazza az ivóvíz fluoridizációját. Legfőbb érvük az miszerint a fluor meggátolja a fogak szuvasodását. Az idő múlásával azonban ez az érv nem igazolódott be, mert a fluorizált ivóvíz és  fluoridos fogkrémek elterjesztése sem csökkentette a fogszuvasodások számát, viszont számos egyéb problémát és kockázatot vetett fel.
 

Amit érdemes tudnia fluorról
A fluor (a nyelvújításkor a folyany nevet adták neki) a periódusos rendszer kilencedik eleme, s mint ilyen, a halogének csoportjába tartozik (vagyis alapból gáznemű). A fluoridizáció (avagy fluorizáció, netán fluoridálás) a negatív fluorionok vízbe (vagy más hordozóanyagba) történő keverése azzal a szándékkal, hogy az az emberi szervezetbe kerüljön, majd ott különböző hatásokat váltson ki. A vízhez általában nátrium-fluorid (NaF) formájában keverik.
Ezzel kapcsolatban senkinek ne legyenek előítéletei csak azért, mert ez a szer egyike a leghatékonyabb patkányirtóknak

                                                                                            


A fluoridizáció mellett és ellen számos tanulmány jelent meg. Ezen tanulmányok értékelése és szakmai bírálata nem a bíróság dolga, ezért a bírók más oldalról közelítették meg a fluoridizáció kérdését. Mivel a fluor az összes tanulmány szerint jó vagy rossz irányban, de mindenképen hat a szervezetre, úgy döntöttek, hogy ez az eljárás beleegyezés nélküli orvosi kezelésnek / gyógyszerezésnek minősül, ennél fogva jogsértő, vagyis  törvénytelen.
 
Az igaz, hogy a szervezetnek szüksége van fluorra, de azt a mennyiséget az egészséges étkezés biztosítani tudja. A többlet fluor bevitel viszont rengeteg kockázatot rejt.
A fluorizálásból fakadó egészségügyi problémák és a fluoridnak való kitettség a neurológiai problémáktól a rákig terjed. Észak-amerikai egyetemek kutatói feltárták, hogy a fluoridnak kitett gyermekeknél számottevő IQ-csökkenés figyelhető meg. (children experienced significantly reduced IQ) Az IQ csökkentése mellett a fluoridnak való krónikus kitettség pajzsmirigy rendellenességeket válthat ki, megemelheti a vércukrot (high blood sugar), bélproblémákat és hormonális kiegyensúlyozatlanságot idézhet elő.
Több mint 300 tanulmány világít rá, hogy a fluorid egy idegméreg és minimum 50 tudományos kutatás elemzi a fluoridnak való kitettség és a csökkent IQ-t közötti kapcsolatot.

Az ellenoldal az Amerikai Környezetvédelmi Ügynökség, az Amerikai Orvosok Egyesülete és az ugyancsak amerikai Nemzeti Tudományos Akadémia közösen készítettek egy tanulmányt (Health Effects of Ingested Fluoride), vagyis A lenyelt fluorid egészségügyi hatásai), amelyből fehéren-feketén kiderül, hogy a fluorid maga a tökéletes és biztonságos megoldás nemcsak a fogszuvasodás ellen, hanem számtalan más nyavalyára is. Már-már olyan, mint a Bölcsek Köve, csak egészségügyi területen.   
 

Tanulmány ide vagy oda, jelenleg minden Amerikában forgalmazott fluoridos fogkrém dobozán 1997 óta ott a figyelmeztetés:

“Ha véletlenül többet lenyel, mint amennyivel fogat szokott mosni, keresse szakértő segítségét vagy azonnal hívjon fel egy méreg ellenőrzési központot!”

 

Ian Stephen aki behatóan foglalkozik az elmekontrol témájával, belevetette magát a második világháború orvostörténelmi dokumentációjába és rájött, hogy már a nácik is előszeretettel kevertek fluoridot a megszállt területek ivóvizébe, mert felfedezték, hogy nemcsak az agyi tevékenységek intenzitását és hatékonyságát csökkenti (parasztosan: butít), hanem a fajfenntartó funkciókét is. Magyarán: a férfiaknál leszorítja a spermiumszámot, a nőknél pedig csökkenti a teherbeesési képességet.
A szerző nemzetközi statisztikákkal és összefüggésekkel igazolja, hogy az ivóvíz és a fogkrémek fluortartalmának emelkedésével egyenes arányban növekszik azon házaspárok száma, ahol (konkrét szervi probléma nélkül) elmarad a várt gyermekáldás.


Kis mértékben méreg, nagy mértékben azonnal öl.


  forrás: blogrepublik

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol