.

Nem bomlik a halott tibeti szerzetes testeElhunyt tibeti buddhista szerzetest vizsgálnak, akinek a halála után nem indult bomlásnak a teste

.
 

Geshe Jampa Gyatso  Tajvanon élő tibetből származó szerzetes valószínüleg egy ritka  meditációs állapotba, a thukdamba lépett be, miután július 14-én klinikailag halottnak nyilvánították


Ő volt a tajvani Tibeti Hivatal szellemi útmutatója.
A thukdam meditáció egy olyan jelenség, amely során feltételezik, hogy a mester tudatossága a testben marad a fizikai halála ellenére. Bár klinikailag halottnak nyilvánítják, a testben nem mutathatók ki a bomlás jelei, és úgy vélik, hogy napokig vagy hetekig ebben az állapotban maradhat anélkül, hogy konzerválni kellene. (Néhány évvel ezelőtt a dalai láma kezdeményezésére indult meg a jelenség tudományos kutatása.)

Klinikai halála után, július 14-én, Geshe Gyatso testét visszavitték otthonába. Szerzetes társa, Geshe Norbu a Sera Jey kolostorból érkezett elhunyt barátja mellé, hogy virrasszon és imádkozzon.  Már az első és a második napon tartott imaszolgálaton, megfigyelte, hogy Geshe Gyatso teste nem mutatja a halál jeleit, és úgy ítélte meg, hogy az elhunyt a thukdam állapotába lépett. (1)
 
A harmadik napon Jigme Namgyal-t, a Nemzetközi Tibeti Buddhista Központ elnökét küldték megfigyelésre.
 
A júliusi meleg időben mindenféle hűtés nélkül, továbbra sem indult bomlásnak a test. A tibeti hivatal munkatársai az ötödik napon felülvizsgálták a testet, hogy megállapítsák vannak e a bomlásnak jelei, de ilyet nem találtak. Teljes meglepetésüket fejezték ki a jelenséggel kapcsolatban, amiről beszámoltak a Dalai Láma Hivatalának is.
 

Tsegyam titkár, aki átadta ő szentségének az utasítását, azt javasolta, hogy egy orvos és egy tudós megfigyelései alapján készítsenek egy részletes jelentést kutatási célokra.
Július 24-én a tajvani Academia Sinica kutatóközpont fizikusa és asszisztensei megérkeztek, és elvégezték az első tudományos vizsgálatot a szerzetesen.

Ting-kuo Lee fizikus professzor korábban részt vett a dalai láma és a kínai tudósok közötti megbeszélésen, amelyet 2018-ban Dharamszalaban tartottak a kvantumfizika hatásairól. Lee professzor nem tudott tudományos magyarázatot adni, és emlékeztetett, hogy a jelenség hasonlít a beszélgetés során a láma által leírt helyzethez.
 
 
A vizsgálataik során kiderült, hogy a test oxigénszintje 86, ami elég közel áll egy élő emberéhez. Ezen túlmenően alaposan megvizsgálták a bőr rugalmasságát, a belső szervek látszólag nem bomló állapotát, az arc ragyogását és melegségét.


Ezt kiegészítette az elhunyt agyán végzett idegi aktivitás vizsgálat július 28-án és augusztus 1-én, amelyet a Tajvani Egyetem pszichológia professzora és asszisztensei végeztek, akik jelentős aktivitást észleltek. 


Forrás: ujvilágtudat
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china