.

Itt a tavaszi napéjegyenlőségMárcius 20-án, kezdetét veszi a csillagászati tavasz!


Ezen a napon a napkorong középpontja a Földről nézve pontosan a földi egyenlítő fölött található. Ez a pillanat általában március 21-én és szeptember 23-án következik be, azonban – elsősorban a négy évenkénti szökőnapok miatt – ez két-három napot is csúszhat.
A márciusi eseményt az északi féltekén tavaszi napéjegyenlőségnek nevezzük.

Ezen a napon a nappal és az éjszaka ugyanolyan hosszú, éppen 12-12 órás, és ez az a nap, amikor a Nap áthalad az egyenlítő felett.

Ettől az időponttól kezdve egyre hosszabbak a nappalok és egyre rövidebbek az éjszakák. A fény átveszi az uralmat a sötétség felett. A földművelő népek ilyenkor kezdték meg a tavaszi munkákat a földeken.

Az egyik legfontosabb európai ünnepet, a Húsvétot most is a napéjegyenlőséghez viszonyítva számolják. A Húsvét a tavaszi napéjegyenlőség utáni első teliholdat követő vasárnapra esik.

Ez az okozója, hogy ezt az ünnepet, nem az év egy adott napján, hanem a  holdfázistól függően, március 22 és április 25-e között tartjuk.

Az év meghatározó napjai

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china