.

Advent harmadik vasárnapja 2023. december 17.Az adventi koszorún négy gyertya van, három lila és egy rózsaszín. Az első két vasárnap lila gyertyát gyújtunk, majd csak a harmadikon kerül sorra a különleges jelentéssel bíró rózsaszín gyertya.

Az első – lila színű – adventi gyertya Ádámot és Évát jelképezi, a hit jelképe. Isten elsőként nekik ígérte a megváltást. - A második – lila színű – adventi gyertya a zsidó népet, a reményt jelképezi. Isten megígérte a zsidó népnek, hogy közülük származik majd a Messiás

Advent harmadik vasárnapja az úgynevezett Gaudete vasárnap: a latin kifejezés jelentése, „Örvendjetek” (az Úrban). Ezen a napon a koszorún lévő egyetlen rózsaszín gyertya az örömöt, Szűz Máriát szimbolizálja, aki fiút szült az emberiség örömére. A harmadik gyertya ezért lett az öröm jelképe, különlegességét színe is mutatja.


 A negyedik, utolsó lila színű adventi gyertya Keresztelő Szent Jánost és a szeretet jelképezi. Keresztelő Szent János Jézus eljövetelét hirdette. A lila szín a bűnbánatot szimbolizálja, míg a rózsaszín az örömöt. Hagyományosan az adventi gyertyákat örökzöldből készült koszorún helyezték el.

 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol