.

Félresikerült fajmentő kísérlet


Az ausztrál szegeten élő madárfajok számára „katasztofális” lett a tasmán ördögök populációjának fajmentő kísérlete.

Zsiráfmentés Kenyában

Véget ért a nagy kenyai zsiráfmentő akció, amiben kilenc ritka Rothschild-zsiráfot mentettek ki Baringo-tó egyik, elárasztástól veszélyeztetett szigetéről.

Esélyt kaptak az európai bölények a túlélésre

Románia azon kevés országok közé tartozik, ahol ezek az állatok a vadonban barangolnak. A vadonba való visszahelyezésük az 1950-es években kezdődött.

Már csak egy fehér zsiráf él a világban

A szomáliai rezervátumban élő bika azután vált fajtájának utolsó képviselőjévé, hogy a vadorzók márciusban végeztek Kenya egyetlen hófehér zsiráfnőstényével és héthónapos borjával.

Hatalmasra nőtt Herkules, egy oroszlán és egy tigris nászából született utód

Egy csodálatos szörnyeteg, aki lélekben gyakran egy bújós kiscica, de valójában egy 400 kilós megszelídített fenevad. És nem mellékesen a legnagyobb vadmacska.

Karácsonyi cukiság

Váratlan gyorsasággal, néhány nap alatt gyűlt össze adományokból a pénz ahhoz, hogy civil szervezetek megvásároljanak egy franciaországi állatkertet

Váratlan módon élvezte szabadságát az importált barnamedve

Franciaországban szabadon engedett medve átlógott Spanyolországba birkákat eszegetni. Eddig összesen nyolc birka esett áldozatul neki.

Madrid betiltja a vadállatok cirkuszi szerepeltetését

A szabályozás egy év türelmi időt biztosít a cirkuszoknak, hogy alkalmazkodjanak az új előírásokhoz. Az érintettek a rendeletmódosításról szóló tárgyalásokon hatéves moratóriumot kértek.

Hiénák megeszik Namíbia utolsó vadlovait

A Namib-sivatag kihalás fenyegette vadlovai sorra esnek hiénák áldozatául - közölte a Namíbiai Vadló Alapítvány. A hiénák a szeptember óta született négy állatból hármat megöltek.

Orvvadászok ritkítják az asztúriai farkasállományt

Hiába kérik folyamatosan a természetvédők Spanyolország északi részén fekvő Asztúria kormányát, hogy tegyen valamit a tartomány farkasait tizedelő orvvadászok ellen: a hétvégén újabb állatot öltek meg.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol