.

Amit nem gondolnánk a vizilovakról
Veszélyesebbek mint a krokodilok

 

Dél-afrikai viziló csorda
 
MInden nagyobb állatkertben megtalálható a nílusi viziló, aminek a legnagyobb atrakciója, mikor kitátja a száját. Az ember nem is érti, növényevő állatnak miért alkotott ekkora szájat a természet. Hatalmas súlyuknak, és 20-30 centiméterre megnövő agyaruknak köszönhetően a nincs igazi ellenfelük.
 

 
Alapvetően békés természetűek, de ha valami felbosszantja őket, Isten óvjon tűlük. Támadnak, ha veszélyben érzik magukat, vagy kicsinyeiket, vagy ha elzárják a vízhez visszavezető útjukat. Néha elkóborolnak a folyóparton, és ha kell 50 kilométeres sebességgel is tudnak futni támadáskor, vagy meneküléskor.
Afrikában többen halnak meg a vizilovak harapásától, mint a krokodiloktól.
A felnőtt állatok nem tartanak a krokodiloktól, évmilliók alatt megszokták egymás közelségét. A kicsiknek viszont van félnivalójuk, mivel rájuk előszeretettel vadásznak ezek az óriási hüllők. Amikor a viziló mama észreveszi a kicsinyére vadászó krokodilt, nem sokat tétovázik, ráront és hatalmas agyaraival átharapja a vastag bőrrel védett hüllőt.
 

Ez a krokodil sem fog többet bébi vizilóra vadászni


A tapasztaltabbaknak sikerül                                         Az oroszlán is elfut, ha dühös a viziló
 

A természet gazdagságához a vizilovak is hozzátartoznak. Azonban mint minden vadon élő állatnak, nekik is el kell szenvedni az ember terjeszkedését.
A Nílusban már alig vanak vizilovak, életterük Afrika délebbi részére szorult vissza, ahol a sekélyebb vizekben még jelentős számban előfordulnak.  Azonban ez a terület is egyre jobban szűkül, az ember a vadon rovására terjeszkedik.
Ahogy az emberiséget ismerem, Afrikában bizonyosan megtartanak náhány páldányt, hiszen vastag bőréből készül a hírhedt vízilóbőr korbács, amely sok afrikai ország rendőrségénél még ma is rendszeresítve van.


 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china