.

Az ember a teremtő Isten szerepébe helyezi magátA fogyasztói társadalom minél szélesebb kiszolgálása és az élelmiszeripar nagyobb profitszerzésének igénye  átírja a természet evulócós folyamatait.

 

Mesterségesen alkotott szarvasmarha

A fajtát az 1950-es években Hansen professzor alkotta meg egy mesterséges megtermékenyítési központban, Belgiumban. A fajta szaporítása csak mesterséges úton történik. Ennek nem csak a fajta tiszta jellegének a megtartása az oka, hanem a bika a legtöbb esetben jóval az 1 tonnát is meghaladja, így a vemhesítési folyamatot a tehenek nem élnék túl. A „dupla” farizomzat miatt a tehenek pedig képtelenek a normál szülésre, borjaikat császármetszéssel segítik a világra.

A fehér-kék belga kettősen izmolt fajta jellemzőjét a miosztatin gén eltávolítása vagy blokkolása eredményezte. Az emiatt létrejövő extra súlygyarapodás miatt pedig előfordul, hogy az állat bőre megreped, nem tud az extra húsnövekedéssel lépést tartani.

Az állat bőre nem fedi az eleven húst

Ez a jelenség iszonyú fájdalmakkat okoz a szerencsétlen állatnak. Nem elég, hogy a normál szarvasmarha súlyának kétszeresét kell cipelnie, de a bőr nélkül védtelen, eleven húsának ki kell bírnia a környezettel való közvetlen kapcsolatot. Nem tud rendesen pihenni, hiszen a földön fekvés fájdalmakkal jár számára, védtelen húsát szabadon kínálja a különböző rovaroknak, vérszívó legyeknek, de mit számít mindez, mikor levágásakor kétszeres pénzt hoz a dupla húsmennyíség.


A bőr nélküli felületeket égeti a nap

Az ember eljutott arra a tudományos színtre, hogy  Istent játszhat és életeket teremthet, de felelősségérzete elmarad tudásának szintjétől.
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol