.

Hatalmasra nőtt Herkules, egy oroszlán és egy tigris nászából született utódEgy csodálatos szörnyeteg, aki lélekben gyakran egy bújós kiscica, de valójában egy 400 kilós megszelídített fenevad. És nem mellékesen a legnagyobb vadmacska.

 
Herkules egy hibrid, méghozzá egy liger. Egy hím oroszlán és egy nőstény tigris utódjaként jött a világra 2003-ban, egy rezervátumban. Idén januárban ünnepelte tizenhetedik születésnapját.
A liger, az összes ismert macskaféle közül a legnagyobb. Herkules viszont liger társait leiskolázva, túlnőtte az összes példányt. Herkules bekerült a Guinness Rekordok Könyvében is (2014), elismerten a legnagyobb élő macskának számít a Földön. Pontos súlya 418,2 kg, azaz 922 font volt még 2014-ben.

Naponta 9-11 kilogrammnyi húst képes a pocakjába tömni. 

Herkules más szempontból is kivételes, a világ több pontjára is ellátogatott gondozóival, hogy felhívja a figyelmet a vadon élő állatok védelmére.

<iframe width="640" height="392" src="https://www.youtube.com/embed/BgMTCvVOoWk" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

A liger tulajdonképpen úgy néz ki, mint egy óriás oroszlán, feledésbe merült halvány csíkokkal finoman tarkítva, emlékeztetve a tigris felmenőre. A különös sarj lélekben osztozik az oroszlán és a tigris szellemiségén is. Például nagyon élvezi az úszást, ami inkább a csíkos ősökre jellemző, de igazán kedveli a társasági életet is, ami viszont az oroszlán vérvonal jellemzője.

Napjainkban a ligerek csak fogságban foganhatnak, mivel a szülői fajok élőhelyei nem fedik egymást a vadonban. De a direkt nemzést betiltották, s az effajta szerelemgyerekek csupán a véletlennek köszönhetőek.

 
 
promotions.hu
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china