.

A strandoló elefánt
Vannak dolgok amik elképzelhetetlennek tűnnek, mint például az, hogy egy elefánt saját szórakozására rendszeresen járjon fürdeni az óceánba.

 

Rajan a vízkedvelő elefánt
 
Pedig van ilyen. Az Indiához tartozó Andamán szigeteken él Rajan, vizi szállításra betanított, és egyedüliként megmaradt elefánt, aki minden nap beleveti magát az óceán hűsítő vízébe. Komótos léptekkel besétál a vízbe a homokos parton, majd amikor elfogy a lába alól a talaj úszni kezd. Az úszás amolyan elefánt úszás, lábaival hajtja magát a vízben, mintha szilárd talajon gyalogolna. Ormányát kidugja a víz felszíne fölé, levegőt vesz, és folytatja úszását.

Rajan 1950-ben, fogságban született Indiában. Igen kemény, mondhatni kegyetlen kiképzézést követően megtanulta hogyan kell nehéz terheket cipelni a lagunákban, a méllyebb részeken pedig hogyan kell úszva húzni a kivágott fákat. Ezt a képességét több száz sorstársával együtt az Indiától több mint ezer kilométerrel távolabbi Andamán szigeteken hasznosították. Az indiai kormány 2002-ben betiltotta a fakitermelést a szigeteken, ezáltal a teherhordó elefántok is feleslegessé váltak. Ekkor közel 200 ormányost küldtek vissza a kontinensre. Rajant azonban megtartotta gazdája, mert nagyon a szívéhez nőtt a kedves állat. Évekkel később azonban már nem tudta fedezni az elefánt tartását és úgy döntött, hogy mégis eladja az állatot. Ekkor a helyiek és az állatvédők összefogtak és gyűjtést szerveztek, hogy Rajan a szigeten maradhasson.
Az adományozóknak köszönhetően 70.000 dollár gyűlt össze lett, így a 64 éves elefánt ma is a szigeten él, a jó pénzű turisták kedvenc látványossága, ahogy minden nap elsétál a róla Elefánt-öbölnek elnevezett partszakaszra és megmártózik az óceánban.

Forrás: http://undiscoveredindiantreasures.blogspot.com.es/2012/06/andaman-islands-rajan-ocean-swimming.html
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol