.

Vízhordásal menti az állatok életétEz a kenyai férfi minden nap órákat vezet, hogy vizet vigyen a szárazság sújtotta vadállatoknak

 
A kenyai Patrick Kilonzo Mwaula igazán tudja, hogyan tehet jót a Tsavo West Nemzeti Park állataival. Amikor meghallják teherautója hangját, futva jönnek hozzá.

Azt hihetnénk, hogy valamiféle állatokkal suttogó képességgel rendelkezik, de a megoldás ennél sokkal egyszerűbb. Mwaula minden nap órákat vezet, hogy 11 köbméter friss vizet szállítson a vadon élő állatok számára.

Mwaula a parkban élő állatokat szó szerint megmenti a szárazság idején. "Egyáltalán nincs víz, így az állatok az embertől függnek," - mondta Mwaula. "Ha nem segítenénk, akkor meghalnának."
 
 

<iframe width="640" height="470" src="https://www.youtube.com/embed/J66v8HkY5KY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A borsót termelő farmernek azután jött az ötlet, hogy látta, mennyire negatívan befolyásolta szülőföldjét a klíma megváltozása. Az állatok elpusztultak a szárazság miatt, a földek kirepedeztek, különösen az elmúlt évben. "Nem úgy kaptuk az esőt, ahogy szoktuk," - mondta. "Az elmúlt évben júniustól egyáltalán nem volt eső. Ezért elkezdtem vizet vinni az állatoknak, mert azt gondoltam, ha nem teszem, meg fognak halni."

Mwaula feltölti a medencéket vízzel, ahol ez szükséges. Az állatok már nem félnek az életük megmentőjétől és összezsúfolódnak a teherautónál, amint elkezdi kiereszteni a vizet a tartályból.

 
"Tegnap este 500 bivalyt találtam, ahogy vízre vártak," - mondta. "Amikor megérkeztem, megérezték a víz szagát. A bivalyok annyira lelkesek voltak, hogy közel jöttek hozzám," - írta le Mwaula. "Inni kezdtek, amíg én ott álltam. Nagyon izgatottak voltak."

A 41 éves férfi egy TSAVO Önkéntesek nevű természetvédelmi projektet is működtet szabadidejében, és ellátogat a helyi iskolákba, hogy a gyerekeknek tanítson a vadon élő állatokról. "Én itt születtem és nőttem fel a vadon élő állatokkal, ezért nagy szenvedéllyel vagyok irántuk. Úgy döntöttem, hogy ennek szentelem a figyelmem, így amikor a gyerekek felnőnek, meg tudják majd védeni a vadon élő állatokat," - mondta Mwaula.

Mwaula egy GoFudMe oldalon gyűjt támogatást az emberektől a világ minden tájáról. Az összes bevételt a víz szállítására fordítja.

Patrick Kilonzo Mwaula


Forrás: újvilágtudat
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china