.

Vízhordásal menti az állatok életétEz a kenyai férfi minden nap órákat vezet, hogy vizet vigyen a szárazság sújtotta vadállatoknak

 
A kenyai Patrick Kilonzo Mwaula igazán tudja, hogyan tehet jót a Tsavo West Nemzeti Park állataival. Amikor meghallják teherautója hangját, futva jönnek hozzá.

Azt hihetnénk, hogy valamiféle állatokkal suttogó képességgel rendelkezik, de a megoldás ennél sokkal egyszerűbb. Mwaula minden nap órákat vezet, hogy 11 köbméter friss vizet szállítson a vadon élő állatok számára.

Mwaula a parkban élő állatokat szó szerint megmenti a szárazság idején. "Egyáltalán nincs víz, így az állatok az embertől függnek," - mondta Mwaula. "Ha nem segítenénk, akkor meghalnának."
 
 

<iframe width="640" height="470" src="https://www.youtube.com/embed/J66v8HkY5KY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A borsót termelő farmernek azután jött az ötlet, hogy látta, mennyire negatívan befolyásolta szülőföldjét a klíma megváltozása. Az állatok elpusztultak a szárazság miatt, a földek kirepedeztek, különösen az elmúlt évben. "Nem úgy kaptuk az esőt, ahogy szoktuk," - mondta. "Az elmúlt évben júniustól egyáltalán nem volt eső. Ezért elkezdtem vizet vinni az állatoknak, mert azt gondoltam, ha nem teszem, meg fognak halni."

Mwaula feltölti a medencéket vízzel, ahol ez szükséges. Az állatok már nem félnek az életük megmentőjétől és összezsúfolódnak a teherautónál, amint elkezdi kiereszteni a vizet a tartályból.

 
"Tegnap este 500 bivalyt találtam, ahogy vízre vártak," - mondta. "Amikor megérkeztem, megérezték a víz szagát. A bivalyok annyira lelkesek voltak, hogy közel jöttek hozzám," - írta le Mwaula. "Inni kezdtek, amíg én ott álltam. Nagyon izgatottak voltak."

A 41 éves férfi egy TSAVO Önkéntesek nevű természetvédelmi projektet is működtet szabadidejében, és ellátogat a helyi iskolákba, hogy a gyerekeknek tanítson a vadon élő állatokról. "Én itt születtem és nőttem fel a vadon élő állatokkal, ezért nagy szenvedéllyel vagyok irántuk. Úgy döntöttem, hogy ennek szentelem a figyelmem, így amikor a gyerekek felnőnek, meg tudják majd védeni a vadon élő állatokat," - mondta Mwaula.

Mwaula egy GoFudMe oldalon gyűjt támogatást az emberektől a világ minden tájáról. Az összes bevételt a víz szállítására fordítja.

Patrick Kilonzo Mwaula


Forrás: újvilágtudat
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol