.

Az erdei magok hiánya miatt vannak bajban a szibériai tigrisekAz idén ősszel Oroszország keleti részén hiány van magokból, ez pedig rossz hír a szibériai tigriseknek.

A  fenyőmagok és makkok hiánya miatt éheznek a vaddisznók és a szarvasok, a nagymacskák pedig őket ennék, szóval megbillent a természet egyensúlya.

Szibériai tigris

A WWF (“The World Wide Fund for Nature) pénzgyűjtő kampányba kezdett, hogy megetesse ezeket a patás állatokat, mivel nem jutnak elég élelemhez a tajgán. Ha éheznek, az közvetlenül kihat majd a szibériai tigrisekre is télen. Pavel Fomenko, a program koordinátora szerint a legjobb táplálék a szárított kukorica lehet az állatoknak, de mást is megesznek, például szóját és zabot. 300 tonnát vesznek most nekik, ez a negyede annak, amennyire szükség lenne.

A szervezet szerint nem ez az első eset, amikor élelmezési problémák vannak. Előző télen a tajgán abnormális hóesések voltak, egy méter mély hó is megmaradt. A legnagyobb emlősök egyszerűen nem találtak ennivalót. Most a WWF több etetőpontot állított fel és útvonalakat is készített.

A szibériai tigrisek nagyon ritka állatok, Kína és Oroszország határán élnek. 1940 környékén már csak 30-40 élt belőlük szabadon, de a megőrzési kísérletek sikeresek voltak, és létszámuk már 500 egyedre tehető.


Egy állatkertben élő példány

 

A legnagyobb méretű tigrisalfaj, és egyben nagymacska. Testhossza (farokkal együtt) 2,4-2,75 méter nőstényeknél és 2,7-3,3 méter hímeknél, testtömege 100-167 kilogramm nőstényeknél és 180-306 kilogramm hímeknél.   A legnagyobb vadon élt szibériai tigris 384 kilogramm tömegű volt. Világosabb sárga, és vastagabb a bundája, mint a trópusi alfajoknak.

Wikipédia

Forrás: RT.com

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china