.

Az erdei magok hiánya miatt vannak bajban a szibériai tigrisekAz idén ősszel Oroszország keleti részén hiány van magokból, ez pedig rossz hír a szibériai tigriseknek.

A  fenyőmagok és makkok hiánya miatt éheznek a vaddisznók és a szarvasok, a nagymacskák pedig őket ennék, szóval megbillent a természet egyensúlya.

Szibériai tigris

A WWF (“The World Wide Fund for Nature) pénzgyűjtő kampányba kezdett, hogy megetesse ezeket a patás állatokat, mivel nem jutnak elég élelemhez a tajgán. Ha éheznek, az közvetlenül kihat majd a szibériai tigrisekre is télen. Pavel Fomenko, a program koordinátora szerint a legjobb táplálék a szárított kukorica lehet az állatoknak, de mást is megesznek, például szóját és zabot. 300 tonnát vesznek most nekik, ez a negyede annak, amennyire szükség lenne.

A szervezet szerint nem ez az első eset, amikor élelmezési problémák vannak. Előző télen a tajgán abnormális hóesések voltak, egy méter mély hó is megmaradt. A legnagyobb emlősök egyszerűen nem találtak ennivalót. Most a WWF több etetőpontot állított fel és útvonalakat is készített.

A szibériai tigrisek nagyon ritka állatok, Kína és Oroszország határán élnek. 1940 környékén már csak 30-40 élt belőlük szabadon, de a megőrzési kísérletek sikeresek voltak, és létszámuk már 500 egyedre tehető.


Egy állatkertben élő példány

 

A legnagyobb méretű tigrisalfaj, és egyben nagymacska. Testhossza (farokkal együtt) 2,4-2,75 méter nőstényeknél és 2,7-3,3 méter hímeknél, testtömege 100-167 kilogramm nőstényeknél és 180-306 kilogramm hímeknél.   A legnagyobb vadon élt szibériai tigris 384 kilogramm tömegű volt. Világosabb sárga, és vastagabb a bundája, mint a trópusi alfajoknak.

Wikipédia

Forrás: RT.com

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol