.

Karácsonyi cukiságVáratlan gyorsasággal, néhány nap alatt gyűlt össze adományokból a pénz ahhoz, hogy civil szervezetek megvásároljanak egy franciaországi állatkertet és annak egzotikus lakóit, köztük nílusi vízilovakat, pingvineket, vöröspandákat visszaküldjék származási országukba, a vadonba.


Az  állatkert bejárata

Májusra tervezték, kevesebb, mint egy hét alatt összegyűlt

A hét környezet- és állatvédő szervezetet tömörítő Rewild kezdeményezés indított gyűjtést az interneten annak érdekében, hogy a bretagne-i Pont-Scorff állatkertjének 560, részben

aggasztó körülmények között élő lakói visszanyerhessék szabadságukat.

A szervezők hétvégi közlése szerint 22 ezer 200 magánszemély felajánlásából kevesebb mint egy hét alatt 650 ezer euró gyűlt össze a fogságban élő állatok kivásárlására.


Az állatkert egyik lakója

A cél gyors túlteljesítését nagyban elősegítette, hogy Marc Simoncini francia vállalkozó, a Meetic partnerkereső szolgáltatás alapítója egymaga 250 ezer eurót adományozott.

Rehabilitációs központot hoznak létre az állatkert helyén

Az állatvédők eredetileg májusig tervezték összegyűjteni a projekt megvalósításához minimálisan szükséges 600 ezer eurót (több mint 200 millió forintot). A gyors siker ellenére a gyűjtést nem állítják le, hogy maradjon pénz az adásvétel után szükséges teendőkre is. A Rewild decemberr 16-án írt alá 600 ezer eurós előszerződést az állatkert megvásárlásáról.


Különös pihenőhelyet talált magának ez a zsiráf
 

A felszámolandó intézmény helyén rehabilitációs központot hoznak létre csempészektől elkobzott védett állatok számára.

Forrás: MTI/Origo/AFP/EFE

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol