.

Karácsonyra egy madridi családhoz került a vak kutya, és az őt mindentől óvó testvéreEgy hónapja járta be a spanyol, majd a világsajtót egy kidobott agártestvérpár története, akiket november végén találtak meg egy női menedékháznál, Navalcarnero városában. A kutyákat az ott lakó nők vették észre. Mint kiderült, egyikük vak volt, akit testvére soha nem hagyott egyedül, és folyamatosan óvta.

blinder1

„A hímkutya látszólag teljesen tisztában volt nővére vakságával, és egy pillanatra sem hagyta magára, védelmezte és vezette” – mondta el az El Refugio állatmenhely egyik munkatársa. A Blinder és Pisper névre keresztelt ebeket a menhely magához vette. Az állatorvosok megállapították, hogy a vak kutya egy fertőzés miatt vesztette el látást,és azóta már sikerült is meggyógyítani.

Közben a menhelyen elkezdtek nekik örökbefogadó gazdákat keresni, azzal a célkitűzéssel, hogy csakis együtt adják oda őket. Bár az egész világról érkeztek megkeresések, a két kutyát végül egy madridi család kapta meg – jelentette a The Local spanyol kiadása.<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/PnDi9FE3Nks" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
 
A háromgyerekes családnak már van egy kutyája, egy tízéves labrador, aki már elkezdte elveszíteni a látását. Az El Refugio vezetője ezzel kapcsolatban elmondta: a két eb nem csak együtt került egy szerető családhoz, de társai és  védelmezői is lesznak a Puk nevű labradornak, aki „kezdi elveszíteni látását, miközben Blinder visszanyeri azt”.

„Ez az igazi happy end” – tette hozzá.

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol