.

Hiénák megeszik Namíbia utolsó vadlovaitA Namib-sivatag kihalás fenyegette vadlovai sorra esnek hiénák áldozatául - közölte a Namíbiai Vadló Alapítvány.


A hiénák nem ismerik a mértéket

A szervezet közlése szerint a hiénák a felnőtt állatokat támadják meg, a lópopuláció jelentősen összezsugorodott, csupán 33 kanca maradt.


Valamikor itt vadlovak éltek


Korábban úgy tűnt, a Namib-sivatag vadlovai megmenekülhetnek, mert az év során több csikó is született, de az alapítvány szerint a hiénák a szeptember óta született négy állatból hármat megöltek.


Foltos hiéna (Crocuta crocuta)


Mannfred Goldbeck, az alapítvány elnöke elmondta, a szervezet aggódva várja a környezetvédelmi és turisztikai minisztérium válaszát a lovak megőrzése és védelme érdekében megfogalmazott kérelmükre.

A minisztérium a benemavatkozás politikáját folytatja

"Sürgős intézkedésekre van szükség a jövőjükért, a helyzet már vészhelyzet. Akcióterv készítését követeljük a minisztériumtól, hogy megvédhessük a maradék populációt" - mondta Goldbeck.


Namíb-sivatagi vadlovak
 

Véleménye szerint a minisztérium vonakodott kezelni a hiénahelyzetet, mert a nemzeti parkok vadvilágával kapcsolatban a "be nem avatkozás politikáját folytatja".


Az összezsugorodtt vadló-populáció a hiénák folyamatos támadásának van kitéve

Attól is vonakodnak, hogy megbízzák az alapítványt a lovak felügyeletével, ami lehetővé tenné, hogy megfelelő helyet találva áthelyezzük a lovakat és így biztosítsuk a túlélésüket" - emelte ki Goldbeck.

Ez a világ legelszigeteltebb vadló-populációja

A vadlovak Namíbia egyik legfontosabb turisztikai látványosságának számítanak, mivel megtestesítik az ország vad és szabad lelkületét.


Namíbiai vadlovak (Equus ferus caballus)

Számos dokumentumfilmet készítettek róluk: ez a világ egyik legelszigeteltebb vadló-populációja és az egyetlen afrikai vadlóállomány.

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol