.

Lefejeztek két ritka bölényt egy spanyol vadrezervátumbanMindössze egy hét alatt két ritka, európai bölényt fejeztek le ismeretlenek egy kelet-spanyolországi vadrezervátumban.

 


A Valenciához közeli Valdeserrillas vadrezervátum dolgozói szeptember 16-án találtak rá a Sauron nevű 660 kilogrammos bika lefejezett tetemére. Sauron volt a park európaibölény-állományának domináns hímje. Ezen a héten pedig újabb lefejezett bölénytetemre bukkantak a dolgozók.

A spanyol kormány valenciai képviselőjének szóvivője elmondta, hogy a Sauron nevű bikát egy baltával fejezték le a halála után, azt azonban egyelőre nem tudta megerősíteni, hogy az állat természetes okokból, vagy mérgezés következtében pusztult el.


Európai bölény

 

Rodolfo Navarro, a rezervátum szóvivője korábban azt nyilatkozta a spanyol médiának, hogy úgy véli, Sauront megmérgezték mielőtt levágták a fejét, és feltehetőleg trófeavadászok végeztek az állattal.

A Valdeserrilas park csupán egy éve tart európai bölényeket, amelyekből mára mindössze 5500 példány maradt világszerte.

A rezervátum szafarikkal és környezetvédelmi oktatással várja látogatóit. A területén élő bölényekről pedig az európai bölények megóvására létrehozott központ felügyelete alatt gondoskodik.

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol