.

Véres hagyomány Spanyolországban
Állatvédők sikertelenül próbálták megakadályozni kedden a Toro de la Vega nevű bikafuttatást az észak-spanyolországi Tordesillas településen.

 


A Toro de la Vega több mint 500 éves hagyományát tekintik a bikaviadalok előzményének Spanyolországban. Turisztikai látványosságnak számít, évről-évre rengeteg nézőt vonz. Rajongói azzal érvvel szorgalmazzák megrendezését, hogy a spanyol kultúra része, történelmi hagyomány.


Az állatvédők nem így gondolják és minden évben próbálják megakadályozni az eseményt. Az idén is több száz tiltakozó gyűlt össze egy középkori hídnál, amelyen a bikának keresztül kell futni, és ott megpróbáltak torlaszt létrehozni. Annak ellenére, hogy figyelmeztették őket a veszélyre, nem mozdultak.

A bikafuttatás mégis elkezdődött, a több mint 600 kilós állatot végigterelték a kisvároson, majd a hídon. A tüntetőknek még időben sikerült menedéket találniuk, így végül senki sem sérült meg.

Az állat elérte a település melletti mezőt, ahol lándzsás lovasok várták és hegyes lándzsáikkal szurkálták, űzték tovább a bikát.

Kegyetlenség, kínzás, amely szenvedést okoz az állatnak – ezt mondják az állatvédők, akik évek óta próbálják elérni az esemény betiltását.

A két tábor minden évben összetűzésbe keveredik egymással, így idén is megerősített rendőri jelenlét mellett tartották az eseményt.

A Toro de la Vega ellenzői a hétvégén több spanyol nagyvárosban is felvonultak, hogy tiltakozzanak, és kiálljanak az állatok jogaiért.

"Ameddig az embereket szórakoztatja az állatok hajszolása és leölése, addig az ilyen események megrendezésre fognak kerülni" - mondta rezignéltan az egyik állatvédő. - "Tiltakozásunkkal ennek kívánunk gátat szabni."


A kifáradt és számos sebből vérző bika megkapja a kegyelemdöfést

Amíg az oroszlán, vagy a többi ragadozó azért öl mert éhes, addig az ember azért, mert a szenvedés látványa és az ölés szórakoztatja

 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china