.

Véres hagyomány Spanyolországban
Állatvédők sikertelenül próbálták megakadályozni kedden a Toro de la Vega nevű bikafuttatást az észak-spanyolországi Tordesillas településen.

 


A Toro de la Vega több mint 500 éves hagyományát tekintik a bikaviadalok előzményének Spanyolországban. Turisztikai látványosságnak számít, évről-évre rengeteg nézőt vonz. Rajongói azzal érvvel szorgalmazzák megrendezését, hogy a spanyol kultúra része, történelmi hagyomány.


Az állatvédők nem így gondolják és minden évben próbálják megakadályozni az eseményt. Az idén is több száz tiltakozó gyűlt össze egy középkori hídnál, amelyen a bikának keresztül kell futni, és ott megpróbáltak torlaszt létrehozni. Annak ellenére, hogy figyelmeztették őket a veszélyre, nem mozdultak.

A bikafuttatás mégis elkezdődött, a több mint 600 kilós állatot végigterelték a kisvároson, majd a hídon. A tüntetőknek még időben sikerült menedéket találniuk, így végül senki sem sérült meg.

Az állat elérte a település melletti mezőt, ahol lándzsás lovasok várták és hegyes lándzsáikkal szurkálták, űzték tovább a bikát.

Kegyetlenség, kínzás, amely szenvedést okoz az állatnak – ezt mondják az állatvédők, akik évek óta próbálják elérni az esemény betiltását.

A két tábor minden évben összetűzésbe keveredik egymással, így idén is megerősített rendőri jelenlét mellett tartották az eseményt.

A Toro de la Vega ellenzői a hétvégén több spanyol nagyvárosban is felvonultak, hogy tiltakozzanak, és kiálljanak az állatok jogaiért.

"Ameddig az embereket szórakoztatja az állatok hajszolása és leölése, addig az ilyen események megrendezésre fognak kerülni" - mondta rezignéltan az egyik állatvédő. - "Tiltakozásunkkal ennek kívánunk gátat szabni."


A kifáradt és számos sebből vérző bika megkapja a kegyelemdöfést

Amíg az oroszlán, vagy a többi ragadozó azért öl mert éhes, addig az ember azért, mert a szenvedés látványa és az ölés szórakoztatja

 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol