.

Spanyol medvék kerültek VeresegyházáraKét 18 éves nőstény medve több mint egynapos autózás után érkezett meg Észak-Spanyolországból Magyarországra a veresegyházi medveparkba.

A két állat, Lica és Mel Magyarországra szállítása a spanyol állatvédők mellett a Fehérkereszt Állatvédő Liga és a WSPA (World Society for the Protection of Animals) állatvédő szervezet összefogásával valósult meg. A medvéket az induláskor elkábították, a több mint 1800 kilométeres utat elsötétített ketrecekben, egy kisteherautó hűtött belsejében tették meg három spanyol állatorvos kíséretében.

Amikor szombaton késő délelőtt megérkeztek Veresegyházára, mindketten ébren voltak már, ketreceiket kaparva várták a kiszabadulást. A két medve elhelyezése a karanténként szolgáló területen mintegy másfél órát vett igénybe. Licát sokáig kellett almával és répával csalogatni, mire kimászott a ketrecből, Mel azonban nővére láttán szinte azonnal kiment a szabadba az akciót figyelő látogatók örömére.

Victor Watkins, a WSPA programvezetője a helyszínen elmondta, hogy a két medve születése óta egy észak-spanyolországi menhelyen élt rendkívül szűk, szinte ketrec méretű területen. A medvék szülei egy cirkuszból kerültek a menhelyre, ahol a tartási körülmények nem voltak megfelelőek. A helyi hatóságok és a spanyol FAADA állatvédő szervezet kérte fel a WSPA-t, hogy segítsen a két állatnak megfelelő helyet találni, így kerültek csaknem egyéves előkészítés után Veresegyházára.

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol