.

Szerzetes, aki a pápa előtt levitált.

A tudomány mai állása szerint a levitáció nem lehetséges. Ennek azonban ellentmondanak történelmi feljegyzések, melyek közül a leghitelesebb Copertinói Szent József esete.

A sofőr lélekjelenlétének köszönhette életét a De Gaulle házaspár

530 éve indult el Kolombusz Kristóf indiába

1492. augusztus 3-án indult el Palos kikötőjéből Kolumbusz Kristóf három hajója, hogy az Atlanti-óceánon nyugati felé haladva érjék el a Távol-Keletet.

Hogyan került Ukrajnához az orosz lakosságú Krím félsziget

Kevésbé ismert, mikor és miért csatolta Hruscsov az orosz Krímet Ukrajna fennhatósága alá 

Kalózkodás az ókortól napjainkig

Az utókor egyfajta romantikus nosztalgiával gondol a régmúlt idők kalózaira, falábbal, egyik szemükön szemtakaróval,  vállukon papagájjal. De a kalózkodás a mai világban sem szűnt meg, csak átalakult. (Video egy modern kalóztámadásról a cikk végén.)

Spanyolország legkatolikusabb királya: Aragóniai Ferdinánd

1516. január 23-án halt meg II. Ferdinánd aragóniai király, aki Kasztíliai Izabellával kötött házassága révén az egységes Spanyolország első uralkodója volt.

Ma van az adventi időszak első vasárnapja

Ma van advent első vasárnapja, az első gyertya meggyújtásának ideje, amivel megkezdődik a karácsonyi felkészülés időszaka. Advent négy hete a Messiás születése előtti várakozást idézi.  

Spanyol történelem: Don Carlos

1545. július 8-án született a kasztília-leóni Valladolidban Habsburg Károly asztúriai herceg, ismertebb nevén Don Carlos spanyol trónörökös,

Mégis III.Richard ölette meg 9 és 12 éves unokaöccseit

Egy friss tanulmány igazolhatja azt az elképzelést, mely szerint III. Richárd (1483-1485) angol király ölette meg unokaöccseit

A katolikus királyok Spanyolország gazdasági motorjától váltak meg a zsidók kiűzésével

“Azok, akik azt állítják, Ferdinánd és Izabella bölcsen viselkedik, valóban bolondok. Ugyanis nekem adták ellenségeiket és egyben nemzeti kincsüket, a zsidókat” – mondta a krónikák szerint II. Bajazid török szultán

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol