.

Vilcabamba: Az inkák elveszett megalitikus városaVilcabamba egy olyan ősi inka város, amely az Inka Birodalom utolsó menedéke volt, amíg 1572-ben a spanyol hódítás martalékává nem vált.

 
Valószínűleg ez egyike a számos inka városnak, amelyekről sokáig sejtelmünk sem volt. A települést „lerombolták” és „elfelejtették”, majd az inkák elveszett városaként kezelték. Olyan óriási kőépítményeket találunk ott, melyek kihívást jelentenek a logikánknak. Továbbá olyan különleges „dudorokkal” (bütykökkel) is találkozunk a megalitikus köveken, melyek az Ollantaytambo-ban, Puma Punku-ban, Sacsayhuaman-ban, Coricancha-ban és Abüdoszban is mrgtalálhatók. 
 

Kép:  https://hiddenincatours.com/


Érdekes, hogy Manco – a város alapító atyja – Ollantaytambo-ból Vitcos-ba, majd onnan Vilcabamba-ba vonult vissza.

A város feledésbe merült, míg 1892 körül újra fel nem fedezte és Vilcabamba la Vieja, avagy az Öreg Vilcabamba néven be nem azonosította Cuzqueños Manuel Ugarte, Manuel López Torres és Juan Cancio Saavedra.

A helyre Hiram Bingham hívta fel a figyelmet 1911-ben kiadott Az inkák elveszett városa című könyvével, melyben részletezi, hogy a hely kb. 130 kilométerre terül el Cuzcotól nyugatra. Mindazonáltal, miként azt a különféle szerzők kifejtik, Binghamnak fogalma sem volt jelentőségéről, s meg volt győződve arról, hogy Machu Picchu valamint addig csak a legendákban szereplő Vilcabamba, az inkák elveszett utolsó menedéke.

Ugyanakkor ez az inka város nem csupán történelme okán figyelemre méltó. Az ott található megalitikus építmények hihetetlenül emelik a lelőhely jelentőségét.

A Vilcabamba-ban lévő számos, vésett felületű építmény semmilyen szerszámra utaló jellegzetességről nem tanúskodik, miként a létrehozásuk során feltehetően használt bronz vésőkre sem utal semmilyen bizonyíték.
Emiatt tehetjük fel a legfontosabb, egyben legnehezebb kérdést: Hogyan munkálták meg ezeket a hatalmas kőtömböket?

 

Kép:  https://hiddenincatours.com/

 

Ráadásul, Vilcabamba rejtélyesen kialakított, „dudoroknak” látszó kövei számos más ősi lelőhelyen megtalálhatók világszerte. Ezek a „dudorok” nagy rejtélyt jelentenek a tudósok számára, akik továbbra sem képesek magyarázattal szolgálni rájuk.
Vajon ezek a furcsa „dudorok” az inkákat megelőző korszakból származó technológia bizonyítékai? Igen, ez is előfordulhat, viszont ennek a következtetésnek a levonásához további és mélyebb feltárás szükségeltetik.

Nem lehet véletlen, hogy ilyesfajta dudorokkal rendelkező hasonló építményeket találunk Puma Punku, Ollantaytambo lelőhelyein és Amerika szerte.

 

Vilcabamba régészeti lelőhely Nusta Hispana. Kép: Wikimedia Commons.

 

Ilyeneket találunk még Törökországban és Egyiptomban is.

Ez azt jelenti, hogy bármik is legyenek ezek a dudorok, a világ minden táján előforduló ősi kultúrák ismerték létrehozásuk módját. Mi lehetett a pontos céljuk? Nem tudjuk. De biztosan fontosnak kellett lenniük, mert a bolygó legjelentősebb és legrejtélyesebb régészeti lelőhelyein vannak jelen. Ollantaytambo-ban, Puma Punku-ban, Sacsayhuaman-ban, Coricanchaban, Abüdoszban, a jeruzsálemi Templom-hegyen és még Menkauré piramisán is megtalálhatók.

Mi a közös ezekben a helyekben?

Az, hogy MEGALITIKUSAK. Ezek megalitokból álló építmények, s némelyiküket hatalmas, de tökéletesen összeillesztett kövekből alakították ki. Véletlen volna ez a világméretű hasonlatosság?

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Forrás / Original article: http://www.ancient-code.com/vilcabamba-the-lost-megalithic-city-of-the-inca/

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol