.

A starthelyen van a NASA legerősebb és legnagyobb rakétája

Már megint a Hold

49 éve, az Apollo 17, 1972 decemberi Holdra szállása óta, nem járt ember a Holdon  Ez azért is érthetetlen, mert a technika azóta hatalmasat fejlődött, a Hold meg itt van a "szomszédban"

Február 27: Telihold

Babona vagy valóság? Mi az igazság a telihold hatásairól?

Mi lehet a valódi ok, amiért 2024-ben sem fognak embert küldeni a Holdra

A fősodratú médián kívűl igen széles körben tartja magát az a nézet, hogy Hold már foglalt.

Valami nagyon nincs renben a Holdon

A Hold a legközelebbi égitest, amin 1972 óta nem járt ember. Vajon mi az, ami miatt a politika és a tudomány döntéshozói nem erőltetik az emberes holdexpedíciókat?

Hogyan hatnak ránk a Holdfázisok

hold

A Hold az ár-apály jelenséggel fejti ki hatását a tengerekre, logikus, hogy a 70 százalék sós vizet tartalmazó emberi testre is hatással van.

Furcsaságok a Holdon

Az emeberiség egész történetét végig kiséri a Hold misztériuma. Tisztelettel vegyes csodálkozással tekintettek rá az évezredek folyamán, most mégsem érdekli a tudományt-

Szuperholddal indul 2018

2018 első teliholdja egyben Szuperhold is lesz, az égi jelenséget a Földi keleti féltekén január másodikára virradóan csodálhatjuk majd meg.

 

Hatszögletű objektum a Holdon

Az 1966-67 ben a Hold fotózásával megbízott Lunar Orbiter fotó archívumában találtak egy képet, ami minden bizonnyal egy mesterséges objektumról készült.

Az ismeretlen Hold

Érdekes objektum látható egy régi Apollo-programból származó Hold-fotón, és ugyanarról a területről készült új műholdas képen.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol