.

Mégis vannak idegenek a Hold túloldalán?
Mit rejteget a Hold túloldala?


A 40 éve leállt holdkutatás sok találgatásra ad lehetőséget. Az emberi agy pedig olyan, hogy amit nem ért, arra magyarázatot szeretne találni. Egyenlőre megmagyarázatlan a fizika törvényeinek ellentmondó pályája, tömege, keletkezése és a holdkőzetek eredete.
 

Magyarázatra vár, hogy amikor a Hold itt van szomszédban, mégsem akarnak űrhajósokat küldeni rá. Ezzel szemben konkrét tervek vannak a jóval távolabbi Mars kolonizációjára. A sok ismeretlent tartogató Hold ennyire érdektelen?

A Holddal kapcsolatban csak egy dologban lehetünk biztosak: nagy a titkolózás körülötte.

Nem csoda, ha ilyenkor elkezdődnek a találgatások. Ezeket a találgatásokat időnként megerősítik az alternatív médiákban felröppenő hírek, aminek vagy van alapja, vagy nincs.

Az egyik találgatásra okot adó videó és keletkezésének körülménye az 1971-es Apolló 15 útjához köthető
Fájl:The Apollo 15 Prime Crew - GPN-2000-001169.jpg
A videóban Jim Irwin és David Scott űrhajósok vannak a Hold felszínén. Hallható, ahogy Scott kommentál, miközben Irwin-t és a környező területet filmezi. Scott végigpásztáz egy olyan területen, ahol egy fehér, lebegő csészealj alakú tárgy látszólag egy kráter pereme fölött lebeg. Az első megjegyzése, amikor meglátta az objektumot annyi volt, hogy "Hoppá" (2:02 perc), ezután tovább pásztázott a kamerával. Scott ezt követően a kamerát a talajra fókuszálta, ami elég különös, figyelembe véve a kráternél lebegő tárgyat. A "Hoppá" megjegyzése, és az azonnali tovább pásztázás azt sugallja, hogy szándékosan igyekezett máshová és nem a véletlenül észrevett tárgyra fókuszálni. Ennek ellenére a kamera többször is mutatja az objektumot megállás, illetve ráfókuszálás nélkül. Érdekes, miért hagyta figyelmen kívül ezt a furcsa, fehér tárgyat, ha már egyszer észrevette.


<iframe width="640" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/Kjo7d5W3ic8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Scott viselkedése felveti annak a lehetőségét, hogy utasították, ne vegyen tudomást a különleges objektumról és helyette az ártalmatlan holdi tájképet filmezze.
 
Széles körben elterjedt nézet szerint azért nem küld senki űrhajót a Holdra, mert az már a földönkívüliek által foglalt.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol