.

Február 27: Telihold
Szombaton 17:32-kor a telihold felkúszik az égre és most még annál is nagyobbnak látjuk a horizont közelében lévő holdkorongot, mint amekkora valójában. A különösen kiemelkedő érzékcsalódást a köznyelv tévesen szuperholdnak is nevezi. A mostani telihold ugyan nm szuperhold, de így is lenyűgöző látvány.

Babona vagy valóság? Mi az igazság a telihold hatásairól?

Mint tudjuk az óceánok ár- apály jelenségét a Hold hozza létre. Már bebizonyosodott, hogy a Hold kétség kívül befolyással van szervezetünkre, hiszen testünk 50-70%-a víz. 

Az emberiség a holdat már ősidőktől fogva figyeli, alakváltásaihoz több magyarázat, legenda fűződik. Mint időmérő eszközt a Biblia is hasznélja. (A Húsvét idejének meghatározása is a Hold járásétól függ. A húsvét ünnepe a március 20-a utáni első teliholdat követő vasárnap.)
 

Az emberi test tömegének több mint a fele víz, felnőtt férfiaknál 60%, nőknél – a nagyobb testzsír-százalék miatt - 50%, míg a csecsemőknél 70%.

Wikipedia

 

A telihold hatása mndenkinél másként jelentkezik. 


Az állatoknál általában  nyugtalanségot kelt, az emberknél változó a hatás.
Míg az újhold a jin – lágy, nőies energia – inkább energiahiányos állapotnak számít, a visszahúzódás időszaka, addig a telihold a kiteljesedésé . Az emberek gyakran érzik magukat energikusabbnak, Akik viszont lelkileg érzékenyebbek, vagy lelki problémákkal küzdenek, gyakorta ingerlékenyebbé, sokkal érzékenyebbé, sérülékenyebbé válnak telihold idején.


 
A telihold alvászavart, nyugtalan éjszakákat is okozhat, a depresszió felerősödhet. 
Érdekes, hogy telihold idején több gyermek születik, mint a hónap töbi napjain..
Statisztikák szerint az örvosi ügyeletekben ilyenkor több a problémás eset, mint máskor.

Egy biztos, ilyenkor tudatosabban, jobban odafigyelve kell élni életünket, hiszen a természet ismert, vagy el nem ismert hatása  kizökkenthet mindennapi rutinunkból. és esetleges  figyelmetlenségünk sok problémának okozhat.

 
   
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol