.

Az ismeretlen HoldMi lehet az amiért az emberiség kerüli a Holdat?


Talán olyan dolgokra derült fény ami még nem érett meg a nyillánosságra hozatalhoz? Gyanúra már az is elég okot ad, hogy a mai technikával könnyen elérhető közeli Hold helyett a távoli Marsra terveznek embert küldeni és a Holdat csak tisztes távolságból figyeljük.

Az eddig közreadott fotók részletes vizsgálatakor több olyan alakzat is feltűnik, amit nehéz a természet munkájának, meteorok becsapódásának vagy eróziónak betudni.
 
Amatőr kutatók különös felfedezést tettek egy régi Apollo-programból származó Hold-fotón, és egy új műholdas képen. Lényegében mindkettőn ugyanaz látható, viszont egyiken sem szabadna ott lennie!
A Lunar Reconnaissance Orbiter űrszonda 2009 óta kering a Hold körül, folyamatosan pásztázva azt műszereivel. A lézeres magasságmérő berendezésének adatai alapján a Hold pontos háromdimenziós modelljét állítják elő a NASA-nál. A nagy felbontású ultraibolya-, a hőkemera és távoli ultraibolya-kamera pedig sötétben is remek képeket készítenek a felszínről az egyre részletesebb Holdtérképek előállításához.
A felvételeken egy tányér alakú objektum látható, amelyből úgy tűnik, hogy egy hatalmas csőszerű dolgog áll ki. Mintha valamilyen torony vagy egy gigantikus kémény lenne.  Az objektum a régi, és a friss képeken is jól látszik.

A régi fotó


és az új, élesebb kép.

Emellett más anomáliák is előkerültek. Többek közt egy szabályos háromszögletű alakzat. Ez is inkább tűnik mesterséges dolognak, mint egy becsapódott meteorit kráterének


Vagy ez a környezetétől teljesen elütő alakzat, ami olyan mint egy óriási űrhajó, amelyik tübb millió éve ott ragadt a Hold felszínén.


Még számos különös dolgot lehet felfedezni, amik a NASA által közreadott képeken szerepelnek, de hivatalos magyarázat nincs hozzájuk. Így aztán mindenkinek szabadon szárnyalhat a fantáziája, hogy mik ezek az alakzatok és hogyan jöhettek létre.

Ami viszont hivatalos: A közeljövőben nem terveznek embert küldeni a Holdra, hogy közelről vizsgálják meg ezeket az anomáliákat.
Vajon mit rejthet a Hold, amiről jobb, ha nem tudunk?

 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol