.

Előbb-utóbb csak kiderül, miért nem történik semmi érdemleges a Hold kutatásábanA média időnként bedob egy-egy hírt, hogy Amerika, vagy Kína újból kutatni fogja a Holdat, aztán a megadott határidők eltelnek, és a kutatásokból semmi nem valósul meg.

 
A gondolkodó emberek nem értik ezt a nagy visszafogottságot. A Hold itt van a szomszédban, a mai tecnikai szinten sokkal konyebben felkereshetó lenne, mint 40 éve, az Apolló expedíciók idején. Embert nem küldenek, de hogy még egy távirányítású holdjáróra sem tellik, több, mint értrhetetlen. Ugyanakkor a jóval távolabb lévő Mars kutatására jelentős összegeket költenek, oda már két marsjáró is érkezett, sőt ott emberek lakta kolóniákat kívánnak létrehozni, amihez már folyik a majdani résztvevők előválogatása.
 

A Holdat csak távolról nézzük
 
A Hold meg valamiért kiesett az érdeklődés fókuszából. Szondák fényképezik a Plutót, a Cerest, a Naprendszer szélét, de Föld állandó kisérőjére nam kívácsiak a kutatások irányítói. Lehet, rossz nyomon járunk, mert a csillagászok, sőt még a politikusok is nagyon kíváncsiak, de az eddig beérkezett adatok valami olyat rejtenek, amitől elment a kedvük a további kutatkodástól.

Naívság lenne azt hinni, hogy egy akkora térben, mint az univerzum, ami számtalan galaxist foglal magában, csak egy jentéktelen csillag kis bolygóján, a Földön alakulhatott ki értelmes élet. A természet nem enged meg ilyen pazarlást. A több száz milliárd csillag körül keringő bolygókon, még a legszerényebb becslések szerint is  több százmillió helyen alakulhatott ki értelmes élet, olyan is amely jóval idősebb mint a Föld, így ezek technikai fejlettsége jóval meghaladhatja a földi tehcnikát.

Nem vagyunk egyedül az univerzumban. Ennek bizonyitéka került elő az Apolló 10 útján a Hold felszínéről készült fényképen, amely nemrég került fel az internetre.
 

A különös formákat nehéz lenne szeizmikus mozgással magyarázni, ezek nem lehetnek természetes képződmények. Persze lehet mondani, hogy manipulált a kép, de John Lenard Walson, aki egy amatőr csillagász, 20 centiméteres távcsővel készített  felvételt a Hold felénk néző oldaláról házának hátsó udvarából, amin megint csak rejtélyes építmények látszódnak. A kép hullámzó mozgását a Földet körülvevő légréteg okozza.
 

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/cBGxCHgk7Fo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Holdnak rengeteg megmagyarázatlan tulajdonséga van. A gravitácó törvénye szerint egy ilyen közeli égitestenk bele kellene zuhannia a Földbe. Csak akkor maradhat fenn jelenlegi pályáján, ha súlya nem arányos a méretével. Ez csak úgy lehetséges, ha a Hold belül üres, vagy üreges.
Ezzel kapcsolatban a legfantaszikusabb elképzelések láttak napvilágot. Egyes elképzelések szerint ezek az üregek nem lakatlanok, hanem az univerzum más értelmes lényeinek fölfdfigyelő bázisát rejtik.
A holdkőzetek vizsgálata is különös eredményt adott. A Földnél idősebb kövek is vannak koztük, aminek ott létére nincs magyarázat. Ezek szerint a Hold idősebb a Földnél, ami értelmezhetetlen. Bolygó még nincs, de holdja már van?
Az is furcsa, hogy nem forog tengelye korül, mint ahogy az unuverzum összes többi holdja köröz bolygója körül és csak az egyik oldalát mutatja felénk.. A hátsó oldala ideálisan rejti felszínét a kívácsi tekintetek elől. Még olyan elképzelés is megjelent, miszerint a Hold mesterséges égitest.

Ennyi anomália után igen furcsa, hogy a Hold helyett inkább a sokkal távolabbi Marsra kíváncsiak a kutatások irányítói. Ennek valódi okát nem tudni,csupán egy dologot tudhatunk biztosan: több mint 40 éve a Hold kiesett a kutatások középponjából. Lehet azoknak van igazuk akik azt állítjék, hogy a Hold már foglalt, és az embereknek nem javasolt oda látogatni?
 
Jó lenne, ha egyszer lehullna a lepel a Hold körül felgyülemlett rejtélyekről, mert addig a legvadabb elképzelések is valósnak tűnhetnek.


P.R.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol